miercuri, octombrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Căldură în Severin. Datornicii riscă să rămână în frig

Autoritățile din Drobeta Turnu Severin se pregătesc pentru pornirea instalațiilor de furnizare a agentului termic în oraș, și anul acesta tot pe păcură, iar în aceste condiții anunță că mai multe asociații înregistrează datorii uriașe la SPAET. Restanțierii ar putea rămâne în frig.

„Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) are de încasat, de la beneficiarii din municipiu, suma de 7,5 milioane lei. Cea mai mare datorie o reprezintă cea înregistrată de asociațiile de proprietari (7 milioane lei). Restul datoriei se înregistrează la agenții economici și instituțiile publice. Recuperarea sumelor restante se poate face doar prin executare silită, însă, este foarte greoaie această procedură. Cea mai mare datorie o are Asociția de Proprietari 98 – aproape 500.000 lei, urmată de Asociația BV – aproape 400.000 lei. Blocurile ANL au o datorie de 266.000 lei. Pe parcursul verii, au fost întreprinse demersuri pentru recuperarea unor sume la ANL, au fost efectuate niște plăți, însă, în continuare, sunt datorii și aici”, a declarat Ilie Alecu, SPAET, conform actualmehedinți.ro.

Prețul de producție a gigacaloriei va fi anul acesta de 868 lei. Va fi în continuare subvenționat de Primărie, iar severinenii ar urma să plătească 450 lei pentru o gigacalorie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica