miercuri, octombrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Jandarmii doljeni vor avea un poligon de ultimă generație doar al lor

Jandarmii doljeni vor avea propriul poligon de tragere unde se vor putea antrena. În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc miercuri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, aceștia au prezentat investițiile de care au avut parte, dar și obiectivele viitoare ale IJJ Dolj.

Pe lângă echipamente, reabilitarea instituțiilor care aparțin de Inspectoratul Județean de Jandarmi, aceștia urmează să aibă o sală de sport multifuncțională, dar și un poligon de tragere modern și acoperit în comuna Ghercești.

„Toate acestea sunt gândite de noi pentru a crește calitatea misiunilor unității. Am derulat anul acesta un amplu program de reparații, pe lângă programul de investiții. După cum știți avem clădiri, atât în Craiova, cât și la Calafat, Băilești și Ghercești, unde avem baza de pregătire a unității. Am avut anul acesta un milion de lei pe care l-am utilizat pentru reparații la obiectivele unității. Sediul IJJ Dolj l-am modernizat. Acest obiectiv de investiții a avut o valoare de aproape 4 milioane de lei. S-a desfășurat pe fonduri europene. La baza sportivă a unității, bază pe care o modernizăm pentru a crește nivelul de pregătire a militarilor jandarmi. Se va construi o sală de sport cu o capacitate de 180 de locuri. Suntem beneficiarii acestui obiectiv de investiții, iar acesta a demarat în 2018. Acum suntem pe final, mai trebuie doar să o recepționăm. A fost în jur de 2 milioane de lei.

La baza Ghercești, avem aproximativ 4 hectare de teren. În interiorul bazei, pentru a rezolva cea mai importană problemă, și anume, desfășurarea ședințelor de tragere ale unității, vrem să edificăm un poligon de tragere acoperit și închis, pentru armament ușor de infanterie. Este un poligon care va avea aproximativ 130 de metri lungime și o deschidere de 40 de metri. Clădirea va putea fi folosită în tot timpul anului. Totul a început acum 2 ani de zile. Acest obiectiv de investiții este situat la valoarea de 8 milioane de euro. Ne dorim să îl avem cât mai repede pentru a crește calitatea pregătirii. Va fi din beton cu oțel”, a declarat colonelul Cosmin Iordache, adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O investiție care este finalizată este montarea de gps-uri pe mașinile Jandarmeriei. Prin programul „Sistem integrat de monitorizare – aplicație software pentru monitorizare flotă auto prin GPS, localizare și management” încheiat între Jandarmeria Română și o comanie de telefonie din România, unității i-au fost repartizate și instalate echipamente de tip G.P.S. pentru monitorizarea flotei proprii de autospeciale de intervenție.

În perioada următoare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dolj, va finaliza și alte investiții importante pentru desfășurarea activităților și misiunilor militarilor jandarmi.

Politica