marți, octombrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Infrastructura din Oltenia, în atenția liberalilor

Liberalii au anunțat mai multe proiecte importante de drumuri și autostrăzi care avansează rapid. Liderii politici și reprezentanții locali au subliniat importanța acestor investiții, cum ar fi drumul expres Craiova – Pitești, aproape finalizat, și autostrada Craiova – Lugoj, care este deja în faza de licitație pentru primele tronsoane. Alte proiecte de infrastructură, precum drumurile expres Craiova – Calafat și Craiova – Alexandria, sunt în plan, toate având scopul de a lega mai bine Oltenia de restul țării și de Europa.

Oltenia face pași importanți în dezvoltarea infrastructurii rutiere, cu mai multe proiecte de mare viteză în lucru sau în faza de planificare. Un exemplu concret este autostrada Craiova – Lugoj, un proiect liberal care începe să devină realitate. Primele tronsoane au fost deja licitate, iar studiul de fezabilitate pentru segmentul Filiași – Lugoj este în desfășurare, după cum a declarat Ștefan Stoica, liderul PNL Dolj.

„În urmă cu câțiva ani, în Oltenia, harta autostrăzilor nu era decât la nivel de discuție sau la nivel de dorință. Dorința de a lega regiunea noastră de Vestul Europei. Un proiect liberar, Craiova – Lugoj, este deja o certitudine. S-au licitat primele tronsoane. Se lucrează la partea de studiu de fezabilitate de la Filiași la Lugoj. Ceea ce este îmbucurător. Ne bucurăm că drumul express Craiova – Pitești este o realitate. Am scăpat de aglomerația din Balș și Slatina, în următoarea perioadă avem informații că va fi recepționat acest drum. Ce pot să spun pentru Dolj este că pe noi ne interesează și legarea sudului județului, Calafat – Craiova, pe un drum express, le-am discutat și cu Nicolae Ciucă”, a spus Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Virgil Popescu, un alt susținător al acestui proiect, a subliniat importanța bugetării drumului de mare viteză Craiova – Lugoj, începând din 2021. „Drumul de mare viteză Craiova – Lugoj a fost bugetat în 2021, în urma solicitării parlamentarilor liberari. Toți colegii am semnat o scrisoare către premierul de atunci și am introdus capitalul bugetat „Bani pentru studiul de fezabilitate”. Altfel, să știți că nu aveam astăzi certitudinea că acest drum se va face. Lucrurile sunt acum în linie dreaptă. Craiova – Lugoj este un drum necesar care leagă Craiova de estul țării”, a declarat Virgil Popescu, europarlamentar.

„Este foarte important să se finalizeze cât mai repede segmentul de drum Craiova – Lugoj, pentru o dezvoltare economică și pentru a ieși din această zonă gri”, a declarat presedintele PNL Mehedinți.

În plus, până la sfârșitul lunii noiembrie, lotul 1 al drumului expres Craiova – Pitești va fi deschis circulației, iar conexiunea cu A1 va fi gata până la sfârșitul anului. Secretarul de stat, Irinel Scroisteanu, a anunțat că se pregătesc procedurile pentru un drum expres între Craiova și Calafat, precum și pentru autostrada Craiova – Alexandria.

„Până la sfârșitul lunii noiembrie se va merge pe lotul 1 al drumului expres Craiova – Pitești. Am vizitat și șantierul lotului 4 unde constructorul își asumă că vom avea până la sfârșitul anului conexiune cu A1. Avem în licitație cele 6 loturi din Craiova – Târgu-Jiu. Noi am modificat legislația în ultimii ani și am permis o flexibilizare a măsurilor și o scurtare a timpilor de licitație, mai ales pe zona de contractare. Vom demara un studiu pentru realizarea drumului expres Craiova – Calafat. Îl vom cuprinde în noul program de guvernare. Vom demara procedurile și pentru autostrada Craiova – Alexandria. Noi am cerut de la 2 la 2,5% din PIB-ul României pentru infrastructura de transport. Magistrala Craiova – București este în studiu de fezabilitate. În ceea ce privește Craiova – Calafat, acolo studiu de fezabilitate este realizat. A fost înaintat spre finanțare, dar din păcate, el a fost respins. Urmează să căutăm alte surse de finanțare”, a conchis Irinel Scroișteanu, secretar de stat.

Politica