Un patron de restaurant din județul Gorj a fost sancționat cu 30.000 de lei pentru că a operat fără autorizație de funcționare. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au descoperit că acest restaurant, situat în municipiul Tg-Jiu și având o capacitate de peste 100 de locuri, desfășura activități fără a respecta reglementările de mediu.
„Desfășurarea activității „Restaurante” cu o capacitate mai mare de 100 de locuri se supune autorizării din punct de vedere al protecției mediului. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat un operator economic de pe raza municipiului Tg-Jiu ce desfășura activitatea menționată mai sus, fără să dețină autorizație de mediu, obligație prevăzută de OUG 195/2005 privind protecția mediului!!Astfel, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 30 000 lei și impusă suspendarea activității până la obținerea actului de reglementare necesar funcționării”, au transmis reprezentanții Gărzii de mediu Gorj.