marți, octombrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Amenzi de peste 30 de mii de lei și dosare penale pentru proprietarii de câini periculoși

Proprietarii de câini agresivi sau periculoși au fost luați în vizor de către Poliția Olt. Aceștia au avut o acțiune de verificare a animalelor pentru a vedea condițiile în care sunt ținuți câinii.

Polițiștii olteni au aplicat 21 de amenzi în valoiare totală de 30.500 de lei, dar și 4 dosare penale pentru stăpânii care au vrut să schimbe aspectul câinilor și le-au făcut intervenții chirurgicale.

„În perioada 13 iunie – 12 octombrie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat o serie de acțiuni menite să identifice și să sancționeze persoanele care încalcă legislația în domeniul protecției animalelor. Aceste acțiuni au fost focalizate pe respectarea condițiilor de sănătate, bunăstare și regimul de deținere a câinilor considerați periculoși sau agresivi.

În cadrul acestor verificări, au fost realizate 42 de inspecții la deținătorii de câini periculoși sau agresivi. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 205/2004, O.U.G. 55/2002 și O.U.G. 155/2001.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, au fost întocmite patru dosare penale: trei pentru intervenții chirurgicale neautorizate destinate modificării aspectului animalelor și un dosar pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacurilor canine. Aceste infracțiuni sunt reglementate de legislația națională în vigoare, având scopul de a proteja atât animalele, cât și comunitatea”, potrivit IPJ Olt.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt îndeamnă cetățenii să respecte legislația privind protecția animalelor și să colaboreze cu autoritățile pentru a asigura bunăstarea și siguranța acestora.

Politica