luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Nicușor Bancu, trimis acasă de Mircea Lucescu

Mircea Lucescu l-a trimis acasă pe Nicușor Bancu, după ce fundașul a văzut cartonașul galben în meciul cu Cipru. Căpitanul de la CSU Craiova este suspendat pentru următoarea partidă a tricolorilor, iar selecționerul a decis să-i dea voie jucătorului să meargă sub comanda lui Costel Gâlcă, la echipa de club.

Alex Chipciu îi va lua locul în echipă lui Nicușor Bancu. După meciul cu Cipru, fundașul stânga a spus că Mircea Lucescu i-a explicat chiar și de ce a decis să îl schimbe. Selecționerul ar fi făcut acea modificare pentru a-i da minute lui Chipciu, în perspectiva partidei cu Lituania.

Mă bucur foarte mult că am reușit să marcăm pentru că am prins încredere mult mai mare și ușor au venit și golurile. Mister mi-a spus că o să mă schimbe pentru a da minute și celui care va juca în Lituania. Sunt suspendat, simt și ceva la picior și am zis că este mai bine să ies pentru ca Alex să aibă minute înainte de meciul cu Lituania. Mă bucur foarte mult că reușim să marcăm. Eu îmi doream să marcăm și în a doua repriză încă un gol sau două, dar nu mai contează acest lucru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem fericiți că am câștigat, e o victorie meritată. Vreau să le mulțumesc și suporterilor, m-am simțit aici ca acasă, ceea ce este un lucru foarte rar. Toate meciurile sunt grele, echipele sunt bune. Noi am fost determinați să câștigăm și ne-am făcut treaba. Dacă nu tratezi serios meciul, cu siguranță nu poți să câștigi așa ușor. Ne dorim să ajungem la Mondial, am început bine în Liga Națiunilor, sperăm să o ținem tot așa, pe șirul victoriilor”, a spus Nicușor Bancu, la Digi Sport.

După victoria obținută împotriva Ciprului, echipa națională de fotbal a României s-a deplasat duminică la Kaunas, unde va întâlni Lituania într-un nou meci din Liga Națiunilor. Jucătorii care nu au evoluat în partida de la Larnaca au efectuat un antrenament duminică dimineața, în timp ce restul echipei a avut parte de o ședință de recuperare.

Drumul către Lituania a durat aproximativ patru ore, iar decolarea din Larnaca a fost întârziată din cauza unor proceduri aeroportuare. În timpul zborului, tricolorii s-au relaxat citind, odihnindu-se, jucând șah sau table, și vizionând filme. De la temperaturile de 30 de grade din Cipru, unde unii jucători titulari s-au bucurat de o baie în mare ca parte a procesului de refacere, tricolorii au aterizat în Kaunas într-o atmosferă mult mai rece, cu doar 8 grade în termometre și o temperatură resimțită de 4 grade.

Nicușor Bancu nu a făcut deplasarea la Kaunas, fiind suspendat după ce a încasat un cartonaș galben în meciul cu Cipru. Acesta s-a întors direct la echipa sa de club din Larnaca”, a explicat Federația.

Luni, echipa națională a efectuat antrenamentul oficial, însă acesta nu s-a desfășurat pe stadionul de joc pentru a proteja gazonul. Partida dintre Lituania și România va avea loc marți, de la ora 21:45, și va fi transmisă în direct la Antena 1 și Radio România Actualități. Tricolorii țintesc a patra victorie consecutivă în această ediție a Ligii Națiunilor.

Politica