luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Peste 700 de seturi de jucării contrafăcute, găsite la Vama Bechet

Polițiștii de frontieră de la Vama Bechet, Dolj, au confiscat peste 700 de seturi de jucării contrafăcute. Un bărbat din Grecia a încercat să treacă vama, vineri, cu seturile de jucării, către Germania. Oamenii legii i-au controlat autovehiculul și au găsit 780 de seturi de jucării, posibil contrafăcute.

„În data de 11.10.2024, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetățean grec, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă. Șoferul transporta diverse bunuri, din Grecia pentru Germania, conform documentelor prezentate. 

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, în semiremorca ansamblului rutier, 780 seturi de jucării, toate inscripționate cu denumirea unei mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

Bunurile descoperite, în valoare totală estimată de 273.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, întrucât șoferii nu a putut prezenta documente de proveniență”, potrivit polițiștilor de frontieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cetățeanul grec este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Politica