miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

CSU Craiova – Rapid – derby pe piața transferurilor pentru un jucător de națională

Mihai Rotaru spunea că CSU Craiova a încheiat campania de transferuri și că va mai aduce jucători noi sub comanda lui Costel Gâlcă doar dacă o să se ivească o oportunitate care nu ar trebui ratată.

În acest moment nu luăm în considerare să mai aducem vreun jucător. Haideți să repetăm, nu luăm în considerare. Dacă apare o oportunitate, o să o analizăm. Nu poți să-ți faci planul după oportunități”, a declarat Mihai Rotaru la Digi Sport.

Conform Fanatik, CSU Craiova a intrat pe fir pentru transferul lui Alex Dobre, înainte ca fotbalistul să semneze cu Rapid. Oltenii i-au înaintat jucătorului o ofertă de 100.000 de euro la semnătură și un salariu lunar de 11.000 de euro. Suma urma să crească după fiecare an. Fotbalistul a refuzat și, după runde de negocieri și cu alte formații din România, a ales să meargă în Giulești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rapid a reușit să îl transfere pe Alexandru Dobre, un mijlocaș de bandă, cu două selecții pentru naționala României, din postura de jucător liber de contract.

Alex a semnat un contract cu Rapid valabil până în vara anului 2026, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, urmând astfel să debuteze în Superligă, acolo unde nu a jucat niciodată. În 2016, Dobre a evoluat pentru Rapid în ultimul meci amical înainte de faliment, intrând în partea a doua a meciului cu Domnești (4-1). După această experiență, Alex a preferat să meargă în Anglia, la Bournemouth, de unde a fost împrumutat la Bury, Rochdale, Yeovil Town și Wigan.

Nu a reușit să evolueze pentru prima echipă a lui Bournemouth în campionat, dar a fost rezervă la două meciuri de Premier League, cu Chelsea și West Ham. În Cupa Angliei, a jucat un meci pentru Bournemouth, într-o victorie cu Luton Town (4-0). În urmă cu patru ani, mijlocașul născut la București a fost transferat definitiv de Dijon, formație cu care a jucat în Ligue 1, iar în vara anului trecut a ajuns la Famalicao, în prima ligă portugheză”, au transmis rapidiștii.

Politica