miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

20 de milioane de euro pentru un pasaj peste o cale ferată

Proiectantul a propus construirea unui pasaj suprateran hobanat, cu o lungime totală de 360 de metri

O investiție importantă va fi realizată la Craiova, unde Compania Națională de Investiții (CNI) va aloca 20 de milioane de euro pentru construcția unui pasaj peste calea ferată din zona Bordei, proiect mult așteptat de șoferii din oraș. Recent, la Craiova a început procedura de achiziție pentru execuția pasajului Gârlești, primul de acest tip construit în oraș după Revoluție. Pasajul va avea o lungime de 360 de metri și va traversa liniile ferate București – Craiova – Timișoara. Valoarea lucrărilor este estimată la 80,3 milioane de lei (fără TVA), iar licitația este organizată de CNI, conform Pandurul.

Conform Studiului de Fezabilitate, traseul proiectat pentru investiție va traversa perpendicular calea ferată magistrală București – Craiova, pe strada Gârlești. Accesul către cartierul Bordei se va face din bulevardul Decebal, prin strada Gârlești, care va trece peste calea ferată. Prin rețeaua de străzi existentă, se va asigura și legătura către centura Craiova Nord, de unde se va putea accesa viitorul drum expres.

Proiectantul a propus construirea unui pasaj suprateran hobanat, cu o lungime totală de 360 de metri. Contractul are o durată de 84 de luni, dintre care 24 de luni sunt alocate execuției, iar 60 de luni reprezintă perioada de garanție. Ofertele pentru acest proiect pot fi depuse până pe 12 noiembrie. Pasajul Gârlești va facilita traficul rutier pentru locuitorii din zona Bordei, oferind o legătură directă către Centura de Nord și drumul expres DEx12 Craiova – Pitești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica