marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Operă de artă, aruncată la gunoi

O operă de artă, ce reprezintă două cutii de bere goale, a fost recuperată după ce a fost aruncată, din greşeală, la coşul de gunoi.

Opera de artă, expusă într-un muzeu olandez și intitulată „All The Good Times We Spent Together”, a fost realizată de artistul francez Alexandre Lavet.

La prima vedere, opera seamănă cu două cutii de bere goale, una dintre ele fiind strivită, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În realitate, este vorba despre două cutii ce au fost pictate meticulos, de mână, în acril.

„Mult timp şi multe eforturi au fost necesare pentru a le crea”, a transmis muzeul olandez.

Însă valoarea lor artistică i-a scăpat unui tehnician, care le-a aruncat la coşul de gunoi atunci când erau expuse într-un ascensor cu pereţi din sticlă.

Froukje Budding, purtătoarea de cuvânt a Muzeului LAM din Lisse, un oraş din vestul Ţării de Jos, a declarat că cele două creaţii artistice erau adeseori plasate în locuri neobişnuite, de aici şi expunerea lor într-un ascensor.

„Am încercat să îi surprindem pe vizitatori de fiecare dată”, a explicat ea.

Curatoarea Elisah van den Bergh s-a întors în muzeu după o scurtă pauză şi a observat că cele două cutii de bere au dispărut. Ea le-a recuperat dintr-un sac de gunoi chiar înainte ca acesta să fie aruncat la pubelă.

Măsura luată de muzeu

„Am aşezat acum lucrarea într-un loc mai tradiţional, pe un soclu”, a spus Budding.

Ea a subliniat că „nu există resentimente” faţă de mecanic, care abia începuse să lucreze în instituţia muzeală. „El doar îşi făcea treaba”, a spus ea.

Întâmplări nefericite cu operele de artă din galerii şi muzee

Incidentul este cel mai recent dintr-un lung şir de întâmplări nefericite cu operele de artă din galerii şi muzee. În 2023, un bărbat care spunea că îi este foame a mâncat o banană care fusese lipită cu bandă adezivă pe un perete ca parte a unei instalaţii a artistului italian Maurizio Cattelan într-o galerie din Seul.

În 2011, un îngrijitor prea zelos din Germania a distrus o operă de artă modernă în valoare de 690.000 de lire sterline, după ce a confundat-o cu un obiect care avea nevoie de curăţare.

Sculptura artistului german Martin Kippenberger, considerat unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale până la moartea sa, în 1997, a fost împrumutată Muzeului Ostwall din Dortmund când a fost curăţată cu peria.

Politica