luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Daniel Pancu a prefațat ultimele două partide din preliminariile pentru EURO 2025

Selecționata U21 a României va disputa în luna octombrie ultimele două meciuri în cadrul calificărilor pentru EURO 2025, în deplasare în fața Muntenegrului, și acasă, în fața Elveției.

Programul meciurilor:

  • Vineri, 11 octombrie, ora 17:00: Muntenegru U21 – România U21, Nikšić Stadium, Nikšić
  • Marți, 15 octombrie, ora 19:00: România U21 – Elveția U21, Stadionul Giulești, București

Daniel Pancu, selecționerul reprezentativei U21 a României, a acordat un interviu pentru FRF.tv înaintea meciurilor decisive din luna octombrie, cu Muntenegru și Elveția. Acesta a vorbit despre șansele pe care le are România de merge direct la turneul final, dar și despre schimbările de la nivelul lotului față de ultima acțiune. Faptul că jucătorii vor evolua în acest ultime două partide sub presiunea calificării este un avantaj din punctul de vedere al selecționerului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt decisive (n.r. meciurile cu Muntenegru și Elveția). Nu știu calcule, dar facem la puncte, pentru că avem nevoie de puncte. Sunt și calcule unde cu două egaluri poți ajunge la baraj, sunt și cu trei. Cu patru puncte poți să fii și pe locul doi, dar poți fii și pe unu dacă câștigi cu Elveția, iar șase puncte ne duc 99%, chiar și de pe locul doi, la EURO. Cu băieții am de discutat mâine, nu am apucat să vorbesc cu ei după meciul cu Finlanda. În fotbal poți să pierzi, dar nu de maniera în care am făcut-o noi. Practic nu am avut nicio șansă de la început, în secunda 10 le-am dat o minge foarte ușoară.

Asta a însemnat o presiune foarte mare pe rezultat, pentru că puteam fi în proporție foarte mare calificați după acel rezultat. Prefer să nu vorbesc de frică, pentru că înaintea acelui meci au fost meciuri reușite, deci aș vrea să cred că a fost doar un accident. Nu mai există echipe cu care să se relaxeze, o știu și ei. Existau înainte Real Madrid, Barcelona, sau la noi, în comunism, Steaua sau Dinamo, care să câștige toate meciurile. Cu Finlanda nu am avut nicio secundă impresia că noi putem obține măcar un punct. Asta m-a nemulțumit. Ca lot suntem mai valoroși decât Muntenegru și mai puțin valoroși decât Elveția. Dar de doi ani pregătesc meciuri împotriva unor adversari buni sau foarte buni”, a declarat Daniel Pancu, conform iamsport.

Duminică, 6 octombrie, a avut loc reunirea tricolorilor pentru duelurile decisive din luna octombrie, cu Muntenegru și Elveția. Daniel Pancu a avut la dispoziție la primul antrenament 10 jucători.

Pentru această dublă, selecționerul Daniel Pancu a convocat 23 de tricolori: 

PORTARI: Răzvan Sava (Udinese / Italia)Robert Popa (UTA Arad)Alexandru Roșca (Dinamo);

FUNDAȘI: David Maftei (Oțelul Galați), Alexandru Pantea (FCSB), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Ümit Akdağ (Toulouse FC / Franța), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Cristian Licsandru (Dinamo), Costin Amzăr (Al Nasr / Emiratele Arabe Unite), Andrei Borza (FC Rapid 1923);

MIJLOCAȘI: Cătălin Vulturar (FC Rapid 1923)Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia)Marius Corbu (APOEL Nicosia / Cipru)Robert Silaghi (Universitatea Cluj)Constantin Grameni (FC Rapid 1923)Mihnea Rădulescu (ACS Petrolul 52)Octavian Popescu (FCSB)Rareș Ilie (OGC Nice / Franța), Cristian Mihai (UTA Arad), Ianis Stoica (FC Hermannstadt);

ATACANȚI: Louis Munteanu (CFR Cluj)Vladislav Blănuță (Universitatea Cluj).

Politica