luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Mirko Pigliacelli cerea să fie trimis jucător de câmp, la Craiova: „El mă ruga”

Mirko Pigliacelli a fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști străini care au jucat la CSU Craiova, în ultimii 10 ani. Portarul a reușit să le câștige destul de repede simpatia fanilor din Bănie, pentru că avea un joc de picior foarte bun, îndrăznea să dribleze în fața porții, ajuta la construcție și oferea centrări directe pentru atacanți și pentru jucătorii de bandă ai echipei. El a executat chiar și un penalty, într-un meci tensionat, cu FCSB, și a marcat.

Florin Tene, fostul antrenor al italianului la CSU Craiova, a dezvăluit cum a reușit Pigliacelli să-și îmbunătățească jocul de picior. Acesta povestește faptul că portarul cerea să fie trimis în teren, ca jucător de câmp, la antrenamente, pentru a fi și mai conștient de felul în care au nevoie colegii lui să fie ajutați, în timpul unei partide.

Mirko Pigliacelli. L-am avut la Universitatea Craiova și am avut o chimie foarte bună cu el. Eu când m-am dus, era rezervă, l-am prins cu moralul la pământ. Într-o săptămână l-am antrenat și mi-am dat seama că este foarte, foarte valoros. Plus că era un băiat extraordinar. Un joc de picior foarte bun… rar mi-a fost dat să văd așa ceva. Până l-a urmă s-a pus pe picioare și a fost foarte bine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El mă ruga și asta vreau să le spun tuturor portarilor de acum, el mă ruga să-l las să intre să joace jucător de câmp la antrenamente. Era golgheterul echipei, așa simț al porții… E o chestie foarte interesantă. Foarte bun, foarte bun. Cred că e cel mai bun portar străin cu care am lucrat”, a declarat Florin Țene pentru Sport.ro.

După patru sezoane în care italianul Mriko Pigliacelli a apărat buturile celor de la CSU Craiova, acesta a decis să plece în țara sa natală. După ce șefii oltenilor au decis să nu-i mai ofere prelungirea de contract, portarul a ales să plece în Serie B, la Palermo, în anul 2022. Fotbalistu la fost foarte dezamăgit de faptul că trupa din Bănie nu i-a oferit o prelungire.

N-am vrut eu? (n.r. – când a fost întrebat de plecare). Contractele se fac în doi. Până acum o lună am tot vorbit cu ei şi au zis că prelungim, prelungim. N-a mai sunat nimeni, apoi a venit oferta de la Palermo şi nu am putut să refuz. E o echipă cu istorie mare şi sper s-o ducem unde îi e locul, în Serie A E un pic grea despărțirea, pentru că aici am stat patru sezoane, care au fost super. M-am simțit chiar foarte bine. S-a terminat, acum începe o nouă eră. Eu am fost mereu la dispoziția lui Mister, nu mi-a fost frică de accidentare, am vrut să-mi fac datoria”, a spus Pigliacelli.

Politica