vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

PNL Dolj și-a prezentat candidații și proiectele pentru dezvoltarea județului

PNL se pregătește să abordeze provocările campaniei electorale. Președintele PNL Dolj, Stefan Stoica, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, listele de candidați și a adus în discuție proiectele importante pentru județul Dolj, cum ar fi Drumul Expres Craiova-Pitești și Spitalul Regional Craiova.

„Am luat decizia, împreună cu colegii, de a susține la Senat pe Nicolae Ionel Ciucă. Sunt colegi alături de noi care și-au manifestat dorința de a candida. Avem pe Veta Păsculescu, director ANIF, un om cu multă experiență. Pe locul 3 pe lista pentru Senat este Irina Ștefana Broscaru, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Pe locul 4 este colegul nostru Călin Cosmin, director Direcția Regională Drumuri și Poduri Craiova. La Camera Deputaților, Consiliul de Coordonare Județean, pe poziția 1 sunt eu. Pe locul 2 vine alături de noi Cristian Bușoi, doctor și jurist de profesie. Pe locul 3 este inspectorul general ISJ Dolj, Ion Daniel Alexandru. Locul 4 îi revine lui Nicușor Roșca, fost prefect de Dolj. Propunem oameni care au demonstrat că susțin proiecte importante pentru județul Dolj și pentru orașul Craiova și prezența lor în Parlament va fi o garanție a faptului că aceste proiecte vor continua. Anul acesta va fi o campanie grea și complicată. Se lansează multe teme suveraniste și populiste, care încearcă să pună sub semnul întrebării apartenența noastră la UE. De aceea, noi vom vorbi despre investițiile de care am beneficiat pentru că suntem membri ai UE”, a afirmat deputatul Ștefan Stoica.

Acesta a avertizat că anul acesta va fi o campanie dificilă, cu multe teme populiste care pun în discuție apartenența României la Uniunea Europeană. Stoica a enumerat câteva dintre proiectele majore susținute de PNL în ultimii cinci ani, inclusiv demararea lucrărilor pentru Drumul Expres Craiova-Pitești, care se finalizează în această toamnă, și proiectele de dezvoltare a infrastructurii de gaze. De asemenea, a menționat extinderea Aeroportului Craiova și lucrările în valoare de peste 300 de milioane de euro în cadrul Programului Anghel Saligny.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Drumul Expres Craiova-Pitești a fost demarat în 2019, când PNL a preluat guvernarea și se va finaliza în această toamnă. Drumul de mare viteza Craiova – Dr. Turnu Severin nu a existat nici măcar ca idee în timpul guvernărilor pesediste și acum deja primul tronson, Craiova – Filiași, a fost licitat iar la anul va începe execuția. Pentru extinderea Aeroportului Craiova, guvernul condus de Nicolae Ciucă a alocat 100 de milioane de lei. În cadrul Programului Anghel Saligny în acest moment sunt lucrări în Dolj de peste 300 de milioane de euro. Conducta de gaze – Craiova – Segarcea va fi continuată spre Băilești de unde va avea două ramificații. Una va duce spre Moțățăi – Unirea – Plenița, iar alta spre Ghidici-Calafat. Astfel, sudul județului va deveni un adevărat pol de dezvoltare.”, a spus președintele PNl Dolj.

Cristian Bușoi, candidatul PNL pentru un post de deputat, a subliniat importanța construirii Spitalului Regional Craiova, un proiect pe care spune că l-a promovat în Parlamentul European.

„În principal este vorba despre Spitalul Regional Craiova, o idee pe care am promovat-o încă din perioada în care am activat în Parlamentul European. La vremea aceea nu existau programe europene pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate. M-am luptat ca acest lucru să se schimbe și România a fost prima țară care a obținut fonduri europene pentru spitale. Din păcate, în timpul guvernărilor PSD acești bani nu au fost folosiți. Doar după venirea liberalilor la guvernare lucrurile s-au schimbat și acum construirea Spitalului Regional intră în linie dreaptă. Luni, 7 octombrie se vor deschide ofertele pentru desemnarea constructorului”, a afirmat Cristian Bușoi.

Teodor Sas, președintele PNL Craiova, a prezentat o inițiativă locală ce va fi propusă în Consiliul Local Municipal, vizând aplicarea OUG 7/2024 privind amnistia fiscală.

„Ținând cont de OUG 7/2024 privind amnistia fiscală, vom avea o inițiativă ca și la nivel local să se aplice. Concret dorim ca persoanele și firmele care își plătesc datoriile restante la bugetul local să beneficieze de anularea dobânzilor, penalităților și tuturor accesoriilor aferente datoriilor principale stabilite. Aceasta inițiativă vine în sprijinul mediului de afaceri, puternic afectat de creștere taxelor și impozitelor locale.”, a precizat președintele PNL Craiova.

Ion Daniel-Alexandru, inspectorul școlar general al ISJ Dolj și candidat la funcția de deputat, a evidențiat investițiile semnificative în educație, menționând că, la nivel național, investițiile se ridică la peste 1 miliard de euro în acest sector. El a subliniat importanța învățământului tehnologic și dual, care ar trebui să crească pentru a răspunde nevoilor pieței muncii.

„La nivel național a fost investit peste 1 miliard de euro în învățământ, iar o parte importantă din această sumă a mers în Dolj. Există un program național de reducere a abandonului școlar și, de asemenea, au fost alocate fonduri pentru achiziționarea de microbuze școlare. În plus a fost depus un proiect regional pentru un campus școlar dedicat învățământului dual. Învățământul tehnologic și dual reprezintă acum 50%, dar pondereatrebuie să crească dacă ne dorim un învățământ mai adaptat pieței muncii”, a declarat Daniel Ion.

Politica