joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Pictură murală pentru protejarea mediului, pe un bloc din Aninoasa

„Avem şi aici gunoaie, dar încercăm prin artă să facem un pas spre direcţia potrivită”

Un artist din Valea Jiului a creat o pictură murală originală pe fațada unui bloc din Aninoasa, orașul său natal. Pictorul Paul Șerban a realizat o lucrare impresionantă pentru a atrage atenția asupra unei probleme serioase: aruncarea gunoaielor în râuri. Pictura ilustrează natura în două stări: sufocată de gunoaie și plină de viață, conform Pandurul.

„Aici o avem pe Gaia, care în planul drept trăieşte în armonie cu ea însăşi, este totul frumos. în partea stângă, e distopia gunoaielor, a nesimţirii aruncate în toate direcţiile din păcate. Avem şi aici gunoaie, dar încercăm prin artă să facem un pas spre direcţia potrivită”, a mărturisit Paul Șerban.

În esență, lucrarea prezintă contrastul dintre o lume curată, în echilibru, și lumea în care abuzul și nepăsarea duc către autodistrugere. „Vizualizatorul este pus in situația de a se identifica cu personajul și cu natura realizând astfel că bunul simț, respectul și grija față de semeni, natură și divinitate sunt virtuți în pofida căutării confortului exagerat și a indiferenței acțiunilor noastre față de semeni, mediu și Dumnezeu. În ambele cazuri repercursiunile se simt inevitabil, cine alegem sa fim?”, s-a întrebat retoric pictorul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pictura murală a fost realizată în cadrul programului „Cu Apele Curate”, lansat de Asociația Mai Mult Verde. Acest program face apel la implicarea comunităților și autorităților locale în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor. De asemenea, un operator privat a furnizat nacela necesară pentru ca Paul să finalizeze lucrarea.

Politica