joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Raul Rusescu, verdict dur pentru trei jucători de la CSU Craiova: „Nu se potrivesc în acest sistem”

Costel Gâlcă are un lot puternic la dispoziție, în acest moment. Antrenorul nu se mai poate plânge, după ce Mihai Rotaru i-a adus toate întăririle cerute, în ultimele luni. Tehnicianul și-a betonat defensiva cu Iago și Sierii. La mijlocul terenului i-a primit pe Oshima și pe Alex Cicâldău. În ofensivă i-au fost aduși Mora, Lukic și Paradela, iar lui Alex Mitriță i-a fost prelungit contractul. Totodată, lotului alb-albaștrilor s-a alăturat și portarul Silviu Lung Jr.

Astfel, CSU Craiova se poate lăudat cu cel mai complet lot din SuperLiga României, cel puțin pe hârtie. Oltenilor le mai rămâne să își demonstreze abilitățile și pe teren. Elevii lui Costel Gâlcă sunt pe locul 2, la doar 3 puncte în spatele liderilor de la U Cluj. Lupta la titlu este lungă, iar orice punct va face diferența, în final.

Raul Rusescu, fostul jucător de la FCSB, spune că s-a bucurat când a văzut că Vlad Screciu a revenit pe teren, după o accidentare teribilă. Mijlocașul nu este încă la 100% din capacitate, dar Costel Gâlcă l-a trimit în teren, titular, în ultima vreme. Astfel, Rusescu a spus cum vede el echipa alb-albaștrilor, cu un trident median format din Cicâldău, Oshima și Screciu, și cu Mitriță și Baiaram în benzi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuși, Raul Rusescu nu este convins că oltenii au un vârf care să se plieze pe stilul de joc impus de Costel Gâlcă. Andrei Ivan a fost scos din calcule, când a venit vorba de cele două benzi, iar Koljic și Lukic nu au arătat încă prea multe.

„M-am bucurat că l-am văzut pe Screciu pe teren, așteptăm să-l revedem și pe Cicâldău. Cred că Universitatea Craiova va arăta foarte bine dacă va trece la un sistem cu Screciu, Oshima și Cicâldău la mijloc, Baiaram și Mitriță pe benzi. Singura lor problemă este că nu au un atacant potrivit pentru stilul de joc al echipei. Mi s-a părut că nici Koljic, nici Lukic nu se potrivesc în acest sistem. E adevărat, în cazul lui Lukic e devreme să punem o etichetă, abia a debutat. El are nevoie de timp și de mai multe meciuri.

(nr. despre Craiova – Unirea Slobozia 3-0) A fost un meci fără istoric. Primele 35 de minute, de slabă calitate, cu două echipe care s-au jucat mai mult de-a șoarecele și pisica. Apoi, am văzut sclipiri din partea jucătorilor ofensivi ai Craiovei și s-a făcut imediat 2-0. Am remarcat două centrări de calitate, una a lui Ivan, cealaltă a lui Bancu, două intrări bune în careu ale lui Baiaram și două goluri frumoase, care au deschis meciul. În repriza a doua, jocul a fost mai animat. Slobozia a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid. Dacă acel gol ar fi fost validat, cred că am fi avut parte de un final și mai interesant”, a declarat Rusescu, la GSP Live.

Politica