miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Incendiu în Mehedinți, pompierii avertizează: Se pot pierde vieți!

Răcirea vremii vine cu pericole. La case, oamenii au început să facă focul în sobe pentru a se încălzi, însă mulți uită să verifice dacă sunt curățate corespunzător, iar coșurile sunt protejate termic. Folosirea coșurilor de fum necurățate poate provoca incendii. Ceea ce s-a și întâmplat în Mehedinți.

Pompierii au fost chemați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Dragotești, comuna Prunișor.
„La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin .
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în jurul coșului de fum, afectând 3 metri liniari din grinda acoperișului.
Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.

Pentru a preveni producerea unor tragedii, aceștia cetățenilor că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora. Folosirea lor dacă sunt necurățate este interzisă!
„Totodată, recomandăm populației să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței. Înainte de culcare, focul din sobă trebuie întotdeauna stins.
Nu se vor utiliza mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecte sau improvizații, deoarece pot conduce la evenimente cu pagube materiale sau chiar cu pierderi de vieți”, au mai arătat reprezentanții ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica