luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Profesorul de religie din Olt care a pus în pericol viața a zeci de copii vrea un post de deputat

Profesorul de religie din Olt care, în 2018, a pus în pericol viața a zeci de copii cu care a plecat la Alba Iulia pentru a participa la manifestările dedicate Marii Uniri, fără să le asigure cazare, vrea un post de deputat în Parlamentul României, potrivit olt-alert.ro.

Dascălul Ion Bobea se află pe lista de candidați ai USR Olt la alegerile parlamentare din anul acesta, pentru Camera Deputaților, pe poziția a treia.

Profesorul de religie Ion Bobea din Dăneasa, Olt, a devenit celebru în urmă cu șase ani, când a plecat cu 22 de elevi, copii cu vârste de 10 și 11 ani, la Alba Iulia, pentru a participa la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Marii Uniri, fără să le asigure copiilor cazare. Noaptea, aceștia au suferit de frig, iar unul dintre ei a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inspectoratul Școlar din Olt, afirma la acea vreme că grupul de elevi trebuia să se întoarcă, în acea noapte, cu trenul.

„Este un grup de copii de la Dăneasa, plecaţi cu profesorul de religie. El pleca în fiecare an la Alba Iulia şi nu şi-a luat cazare pentru că zicea că pleacă înapoi cu trenul, noaptea. În timp, văzând frigul şi aglomeraţia, vorbise cu un preot să rămână acolo la o biserică, la Catedrală. De aici, copilului i s-a făcut frig, iar ceilalţi au fost cazaţi într-un cămin. Acum sunt toţi în tren şi vin spre casă, sunt în afara oricărui pericol”, spunea Adrian Bărbulete la acea vreme.

La alegerile locale din acest an, Ion Bobea a candidat pentru funcția de primar al comunei Dăneasa. El a pierdut alegerile, reușind să adune doar 18,37% din voturile valabil exprimate. Este, însă, consilier local din partea USR.

În urmă cu mai mulți ani, profesorul s-ar fi deplasat cu alți copii la București, tot pentru a participa la o sărbătoare națională. Atunci, un copil s-ar fi pierdut în mulțime și ar fi fost găsit de jandarmi, după ce dascălul a cerut ajutor.

sursa foto: FB/Ionuț Bobea

Politica