duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Salvamontiştii mehedinţeni intervin pentru salvarea unui bărbat de 70 de ani, blocat pe munte

Salvamontiştii intervin terestru pentru a salva o persoană de 70 de ani blocată într-un scoc din pereţii dinspre Valea Cernei, informează Salvamont România. La acțiune participă salvamontiştii din Mehedinţi, dar și cei din Caraş Severin.

”Încă o acțiune extrem de dificila în derulare, în masivul Mehedinți, acțiune la care participa salvamontiști din Mehedinți și Caraș Severin. Acțiunea a început ieri după amiaza când o persoana de 70 de ani a anunțat prin serviciul 112 că este rătăcită și blocată pe munte. Din cauza reliefului și faptului că persoana nu putea oferi informații clare, salvamontiștii nu au reușit să o identifice decât foarte greu și cu ajutorul unei drone.

Persoana este blocată într-un scoc din pereții dinspre Valea Cernei, este îmbrăcată sumar și a rezistat cu greu trecerii peste noapte și în condițiile valului de ploaie care a traversat zona”, a anunțat Salvamont Romania pe pagina de socializare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrucât nu este posibilă o intervenţie cu elicopterul, salvamontiştii intervin terestru, însă acţiunea este extrem de dificilă, fiind îngreunată de ploaie şi de faptul că accesul către zona de intervenţie va dura „destul de mult”.

”Odată ajunși la victima salvatorii vor evolua care este cea mai optimă cele dr evacuare a acestuia , în funcție și de configurația terenului și de starea victimei

Salvamontiștii speră ca persoana blocată în perete, îmbrăcată sumar, nehidratată și nemâncată să reziste temperaturilor scăzute si intemperiilor, mai ales ca are și o vârstă înaintată”, au mai anunțat reprezentanții salvamont.

Politica