sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Cod galben și portocaliu de vânt și ploi abundente, la munte va ninge

Prognozele se înrăutățesc, iar riscul de inundații crește

Meteorologii au anunțat cod galben de ploi puternice începând de sâmbătă după-amiază, în mai multe județe din Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și în zone montane. De duminică, prognozele se înrăutățesc, iar riscul de inundații crește. Ploile se vor extinde la nivel național, iar pentru anumite zone a fost emis cod portocaliu, conform Digi24.

În perioada 28 septembrie, ora 18:00 – 29 septembrie, ora 08:00, se vor înregistra averse semnificative cantitativ, iar instabilitatea atmosferică va fi prezentă în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și local la munte.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și local la munte vor avea loc perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu rafale de 50-60 km/h. Vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 20-25 l/mp și izolat la peste 30-40 l/mp. Vremea se va răci semnificativ în toată țara. Între 29 septembrie, ora 08:00 și ora 20:00, se va menține instabilitatea atmosferică, cu ploi semnificative și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aversele se vor extinde în cea mai mare parte a țării și local în regiunile sudice vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h. Cod portocaliu Cod portocaliu de ploi torențiale și abundente, duminică, între ora 08,00 și ora 20,00. Zonele afectate sunt nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei.

În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și sudul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

Politica