vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvaţi de jandarmii montani

Operațiune de salvare montană desfășurată marți seara în Parcul Buila, județul Vâlcea, de către jandarmi care au salvat nu doar un turist rătăcit, ci și o cățelușă pierdută.

Jandarmii montani din cadrul Jandarmeriei Vâlcea au primit un apel de urgență la numărul 112 la ora 19.25. Un turist în vârstă de 55 ani din București a anunțat că s-a rătăcit pe un traseu montan în zona Parcului Buila și avea nevoie urgentă de ajutor. Doi jandarmi, Dorel și George, au fost trimiși imediat în misiune. Ei au stabilit contactul cu turistul rătăcit, care le-a comunicat că se află pe marginea unei prăpăstii și îi este teamă să mai înainteze din cauza frigului și a întunericului. Jandarmii l-au sfătuit să se adăpostească lângă o stâncă până la sosirea lor.

„Două ore și 40 de minute a durat drumul parcurs de jandarmi până la locul unde se afla bărbatul. Un traseu periculos, mai ales în timpul nopții. Până la sosirea colegilor noștri, lângă bărbat a apărut de nicăieri o cățelușă. Rătăcită și ea. S-a așezat liniștită lângă el și a rămas tot timpul acolo, așteptând. Când au ajuns jandarmii, ea a fost prima care i-a întâmpinat, sărind pe ei cu bucurie, știind că o vor duce acasă. Jandarmii s-au asigurat că bărbatul este bine, apoi au coborât împreună până la Mănăstirea Pahomie, unde bărbatul avea mașina. Cățelușa i-a urmat. După ce l-au lăsat, în siguranță, pe bărbat la mașină, colegii noștri s-au întors la autospeciala de serviciu pentru a reveni la postul montan. Când au deschis ușa, cățelul a sărit direct pe scaunul din față, nevrând să mai coboare din mașină. Colegii noștri și-au dat seama că „acasă” pentru ea era în altă parte. Au lăsat-o pe scaun și au pornit împreună. Peste câțiva kilometri, la Mănăstirea Iezer, jandarmii au oprit mașina, încercând să vadă care este reacția cățelușei. Când au deschis ușa, a sărit imediat jos, de pe locul ei și s-a îndepărtat spre mănăstire, semn că își regăsise casa. Era miezul nopții. Colegii noștri și-au urmat drumul, mulțumiți fiind că au salvat două suflete. Unul le-a mulțumit strângându-le mâna, celălalt a lăsat drept mulțumire, pe scaunul din dreapta, firimituri din biscuiții oferiți de cei care o aduseseră acasă”, au transmis jandarmii vâlceni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica