sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Ce doresc vâlcenii de la Vicențiu Mocanu

Pentru prima dată AUR are șanse reale de a câștiga măcar un mandat de parlamentar în Vâlcea.

Simțind că Vicențiu Mocanu, candidatul AUR la primăria Râmnicu Vâlcea din luna iunie, are forța și capacitatea de a accede în Parlament, mai mulți vâlceni i-au scris solicitând ca acesta să legifereze în interesul cetățenilor legi pe care parlamentarii PSD sau PNL de Vâlcea nu le pot propune.

Dorințele oamenilor sunt dintre cele mai diverse și prezentăm câteva dintre acestea în speranța că cineva în cele din urmă îi va înțelege.

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • – Mici antreprenori solicită eliminarea plății CASS pe dividende considerând măsura, pe bună dreptate, aberantă și ilogică. S-a ajuns ca un om să plătească CASS pe dividende , pe salar, pe chirii și pe dobânzi bancare. Mai mult există antreprenori care deși plătesc CASS sute de milioane nu au asigurare medicală deoarece nu dețin și un contract de muncă (în mod logic dacă plătesc CASS ar trebui să fiu considerat asigurat).
  • – Fermieri din Vâlcea au solicitat o lege prin care vânătorii să fie stimulați să împuțineze populația de șacali. Aceste animale care nu au dușman natural la noi s-au înmulțit și pun în pericol viețile oamenilor și animalele din gospodării după ce au eliminat vânatul mic din județ.
  • – Diferențele dintre pensiile cele mai mici și cele mai mari au devenit uriașe la fel și dintre salarii. Oamenii vor să se renunțe la acest impozit unic și să se introducă un impozit progresiv, dar foarte mare peste o anumită sumă în așa fel încât să fie micșorate cumva pensiile speciale
  • – Dacă unui președinte îi sunt acordate maxim două mandate logic ar fi ca fiecărui ales, parlamentar, primar, consilier să-i fie limitate mandatele la doar 2. În acest sens trebuie modificată Constituția.
  • – Dacă pensionarii, unii cu pensii foarte mari, au transport gratuit urban ar trebui ca de această facilitate să beneficieze și șomerii, acești având nevoie să circule mai mult pentru a găsi un loc de muncă.
  • – Deoarece prețul în marketuri la apă a ajuns la niște valori foarte mari, unele dintre cele mai mari din Europa deși România deține foarte multe izvoare de ape minerale, ar trebui dată o lege care să plafoneze adaosul maxim ce poate fi practicat la comercializarea apei.
  • – Salariile minime acordate muncitorilor străini să nu fie mai mari decât salariile minime acordate românilor și nici drepturile acordate cetățenilor străini să nu fie mai mari ca cele de care beneficiază românii.
  • – Salarizarea bugetarilor să se realizeze după o grilă ca în alte state în care cel mai mare salariu să fie al președintelui țării și toți ceilalți bugetari să aibă salariul mai mic decât președintele.

Politica