joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Dosar penal pentru administratorul unei firme de dezmembrări din Gorj

Administratorul unei firme de dezmembrări auto din Gorj, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost găsit de oamenii legii că nu a respectat modul de depozitare al unei cantități de 300 de litri de ulei de motor. Bărbatul avea mai multe mașini demontate care erau lăsate nesupravegheate. Polițiștii împreună Garda de Mediu Gorj au găsit și un camion care deservea gunoiului menajer.

„La data de 11 septembrie a.c., polițiști din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Gorj au desfășurat verificări la un punct de lucru al unei societăți comerciale de pe raza comunei Drăguțești, administrat de un bărbat de 37 de ani, având ca activitate principală ”demontarea, dezasamblarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz”, ocazie cu care s-a constatat că nu sunt respectate măsurile obligatorii privind valorificarea/eliminarea cantității de 300 l de ulei uzat, deșeu periculos provenit din activitățile specifice de schimbare a uleiului de motor.

De asemenea, reprezentantul legal a depozitat direct pe sol mai multe autovehicule aflate în stare avansată de demontare, cântărind aproximativ 5.400 kg, precum și 13 axe față-spate și cauciucuri, în cantitate de aproximativ 1.560 kg fier și 300 kg cauciuc, fără a respecta prevederile legale în vigoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, la fața locului a fost identificată o autoutilitară dezmembrată, amplasată pe o platformă betonată ce deservea drept spațiu de depozitare a gunoiului (pet-uri, sticlă, carton, ș.a.), în interiorul căreia se aflau aproximativ 400 kg de deșeuri menajere”, transmite IPJ Gorj.

Administratorul firmei s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Politica