miercuri, septembrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Zeci de microbuze școlare, verificate de polițiștii mehedințeni

Polițiștii rutieri sunt cu ochii pe microbuzele școlare. Astfel, în ultimele 24 de ore, 28 de microbuze școlare din județul Mehedinți au fost verificate, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.640 de lei, pentru abateri precum lipsa atestat, neportul centurii de siguranță, lipsa documentelor.

Polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare, au retras un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare și au imobilizat un autovehicul destinat transportului elevilor pentru lipsa licenței de transport.

De exemplu, marți, 11 septembrie, polițiștii orașului Strehaia au oprit în trafic, pe D.J. 606 D, pe raza comunei Greci, un microbuz școlar, condus de un bărbat de 57 de ani, din orașul Strehaia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că vehiculul nu deține licență de transport, motiv pentru care operatorul de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

”În urma testării cu aparatura de specialitate, a reieșit faptul că șoferul ar fi consumat băuturi alcoolice, valoarea alcoolemiei fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală din orașul Motru pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit IPJ Mehedinți.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Politica