miercuri, septembrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Investiții în educație finalizate de Consiliul Județean Dolj

Mai multe investiții în sistemul de educație din Dolj ale Consiliului Județean au fost finalizate. Președintele CJ Dolj a anunțat că școala a început cu multe proiecte încheiate pentru elevi. Mai multe unități de învățământ din Craiova, dar și din Dolj și-au așteptat elevii cu mobilier nou și dotări de ultimă generație. 30 de școli au fost dotate cu sisteme IT noi, laptopuri, tablete și alte echipamente necesare digitalizării pentru desfășurarea orelor de curs.

„Table interactive, laptopuri, sisteme de sunet și alte echipamente necesare digitalizării orelor de curs urmează să fie livrate în următoarea perioadă către 25 școli din mediul rural, către cele 3 școli aflate în subordinea Consiliului Județean Dolj, dar și către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj.

În acest timp, se livrează și echipamentele sportive cuprinse în proiect, în timp ce mobilierul a fost deja instalat în toate clasele școlilor din proiect”, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada următoare, urmează ca bibliotecile școlilor să fie echipate. Și transportul școlar a fost pus la punct de către administrația județeană. 62 de comune vor avea parte de transport școlar modernizat.

„Școlile beneficiare sunt din comunele Grecești, Predești, Sadova, Negoi, Plenița, Piscu Vechi, Măceșu de Sus, Lipovu și Teasc.

Astfel, din suma atrasă, vom reuși să dotăm cu microbuze școlile din 33 de comune, doar prin acest proiect, în timp ce alte 25 de localități vor beneficia de transport școlar modernizat cu fonduri obținute prin Administrația Fondului pentru Mediu. În plus, alte 4 microbuze au fost achiziționate cu fonduri direcționate de Ministerul Dezvoltării. În total, 62 de comune vor beneficia de transport școlar modernizat, adică mai mult de jumătate din întreg județul”, a mai explicat Cosmin Vasile.

Tot în perioada următoare se vor finaliza încă două proiecte pentru ca elevii doljeni să aibă parte de o educație interactivă.

„Datorită muncii din ultimii ani și a proiectelor demarate, astăzi, zeci de școli din mediul rural, dar și din Craiova, își așteaptă elevii în clase cu mobilier nou, în laboratoare cu dotări de ultimă generație și în săli de sport cu echipament sportiv nou. Sunt proiecte aflate în curs, iar, în lunile ce vor urma, vor fi noi achiziții de care vor beneficia câteva mii de școlari.

Și nu ne oprim aici. Va începe curând dotarea a zeci de biblioteci, printr-un alt proiect european, dar și achiziția de microbuze eficiente energetic pentru a crește gradul de siguranță al transportului școlar, dar și pentru protejarea mediului.

Continuăm, de asemenea, două proiecte speciale ale Consiliului Județean Dolj, campania „Eu la MuzEU” și „Olimpiada de Fotbal”, pentru că educația trebuie să se facă activ și interactiv”, mai spune președintele Consiliului Județean Dolj.

sursa foto: FB/Cosmin Vasile

Politica