marți, septembrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Raportul comisiei de cercetare disciplinară, după ce un angajat a furat mâncare din spital

Comisia a identificat abateri disciplinare comise de patru angajați ai Blocului Alimentar

Comisia de cercetare disciplinară a finalizat astăzi raportul privind incidentul care a avut loc pe 29 august 2024 la Blocul Alimentar al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Raportul a fost înaintat managerului unității medicale pentru a lua măsurile adecvate.

În urma analizei materialului probator, comisia a constatat că muncitorul necalificat de la Blocul Alimentar a planificat să folosească mâncarea pentru un eveniment de familie. Pe lângă acest incident, comisia a identificat abateri disciplinare comise de patru angajați ai Blocului Alimentar. Trei bucătari și un alt muncitor nu și-au îndeplinit corect îndatoririle de serviciu, conform declarațiilor celor audiați de comisie.

„Comisia de cercetare disciplinară care a analizat incidentul ce a avut loc în data de 29 august 2024, la Blocul Alimentar al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a finalizat raportul și l-a înaintat astăzi managerului unității medicale. Analizând întregul material probator, comisia de cercetare disciplinară a constatat că muncitorul necalificat de la Blocul Alimentar a luat decizia de a sustrage toate produsele găsite de polițiști în mașina sa personală, urmând a le folosi la un eveniment în familie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, având în vedere declarațiile celor convocați de membrii comisiei de cercetare, în cazul a trei bucătari și unui alt muncitor la Blocul Alimentar au fost constatate abateri disciplinare săvârșite de aceștia. Cei patru nu au respectat îndatoririle de serviciu.

Astfel, în baza raportului comisiei de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis sancționarea muncitorului necalificat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, sancțiune disciplinară prevăzută de art. 248 alin.1, lit. e) din Codul Muncii. În cazul celorlalți patru angajați, managerul unității a dispus aplicarea sancțiunii disciplinare de reducere a salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni”, transmite SJU Târgu-Jiu.

Politica