marți, septembrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Orașul Corabia își va produce propria energie electrică din surse solare

Orașul Corabia vrea să își producă propria energie electrică prin construirea unei centrale fotovoltaice. Anuntul a fost făcut de către Primăria orașului Corabia pe o rețea de socializare. Prin înființarea acestui parc fotovoltaic de 760Kw se vrea producerea de energie din surse regenerabile.

„Proiectul propus de primarul orașului Corabia, domnul Iulică Oane, de înființare a unui parc fotovoltaic de 760Kw în valoare de 4.745.327,03 lei, a fost selecționat pentru finanțare prin Ministerul Energiei- Fondul pentru modernizare în România.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de producție de energie din surse regenerabile, prin construirea unui parc fotovoltaic de către UAT Corabia, în vederea asigurării unei ponderi cât mai mari din necesarul de energie electrică al acestuia. Prin realizarea și implementarea acestui proiect, se dorește utilizarea potentialului solar care este una din noile cerințe/tendințe implementate și utilizate într-o gama largă. Avandu-se în vedere că este o zonă cu un potential solar bun și beneficiind de această sursă nelimitată, va rezulta scăderea utilizarii combustibilor fosili, independența energetică și nu în ultimul rând eliminarea poluării mediului înconjurător. Prin realizarea și implementarea acestui proiect dorim să optimizăm condițiile actuale, prin crearea unei centrale fotovoltaice, care să asigure independența energetică. Acest proiect ne va pune la adăpost de fluctuațiile prețurilor pe piața energiei și va aduce bugetului local economii considerabile. În contextul economic actual și luând în calcul condițiile de mediu, intenția de a crea o unitate proprie de producere a energiei electrice, utilizând energia solară, reprezintă un act de responsabilitate atât față de comunitate, cât și față de mediul înconjurător. Implementarea prezentului proiect investițional vizează achiziția de echipamente și servicii și lucrări specifice cu scopul dezvoltării unității de producție a energiei electrice din surse solare”, transmite Primăria Orașului Corabia pe o rețea de socializare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Obiectivele specifice proiectului sunt:

– Crearea unui parc fotovoltaic cu putere instalată de 759,92 kWp/ 0,65 MW (puterea invertoarelor) .

– Scăderea amprentei de mediu asociată consumului anual de energie electrica cu min 95% .

– Asigurarea din producție proprie de energie electrică din surse regenerabile a min 95% din consumul mediu anual de energie electrică. Valoarea totală a proiectului este de 4.745.327,03 lei.

sursa foto: FB/ Primăria Orașului Corabia

Politica