duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Lansare Teen Art Museum, un omagiu digital adus lui Constantin Brâncuși la Peștișani

Muzeul va oferi și informații detaliate despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, precum și povești ale tinerilor din Peștișani

Peștișani, comuna natală a sculptorului Constantin Brâncuși, va găzdui marți, 10 septembrie, lansarea Teen Art Museum, un muzeu digital dedicat operei marelui artist. Evenimentul va începe la ora 12.00, în sala de festivități a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Peștișani, conform anunțului făcut de Radio România Oltenia-Craiova.

Teen Art Museum va oferi vizitatorilor o experiență interactivă unică, utilizând tehnologie de vârf. Printre atracțiile muzeului se numără ochelari VR care permit explorarea operelor lui Brâncuși într-un format digital inovator, tablete pentru realizarea de desene grafice care vor fi proiectate în timp real pe ecranele din muzeu și expoziții cu lucrările tinerilor implicați în proiect.

Muzeul va oferi și informații detaliate despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, precum și povești ale tinerilor din Peștișani care participă la acest proiect educativ. Proiectul Teen Art Museum este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este implementat de Asociația Be Teen, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Peștișani și al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest muzeu digital reprezintă o oportunitate valoroasă de a aduce opera lui Brâncuși mai aproape de tineri și de a celebra moștenirea artistică a unui dintre cei mai mari sculptori ai lumii.

Politica