duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Arina Sabalenka, noua campioană de la US Open

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, a câştigat în premieră turneul de Mare Şlem de la US Open, dominând-o pe americanca Jessica Pegula, locul 6 WTA, în două seturi, 7-5, 7-5, în finala de sâmbătă, de la New York.

Arina Sabalenka, în vârstă de 26 de ani, învinsă anul trecut în finală de o altă americancă, Coco Gauff, a cucerit al treilea său titlu de Mare Şlem, după succesele de la Australian Open din 2023 şi 2024, scrie Agerpres.

Ea a devenit astfel prima jucătoare care câştigă două turnee pe hard în acelaşi sezon, după Angelique Kerber, Germania, în 2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Perturbată anul trecut de susţinerea puternică a publicului american pentru Coco Gauff, Sabalenka a părut de această dată că face faţă mai bine vacarmului de pe Arthur-Ashe, notează AFP.

Jessica Pegula, pentru prima dată în finala unui turneu de Mare Şlem la 30 de ani, a eliminat-o în sferturi pe poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial. Ea va fi de luni locul 3 WTA, egalându-şi cea mai bună clasare de până acum.

Politica