duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Depozit de fructe și legume, în Mehedinți

„Am primit asigurări că în prima parte a anului viitor se va realiza depozitul, printr-un parteneriat public – privat între Consiliul Județean și Casa Unirea”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a efectuat vineri, 6 septembrie, o vizită de lucru în județul Mehedinți. În cadrul acestei vizite, ministrul a discutat despre finanțarea de către Ministerul Agriculturii a unor investiții semnificative în sectorul vegetal și în reproducerea suinelor. De asemenea, s-a anunțat că, în prima jumătate a anului viitor, va începe sprijinirea înființării unui depozit de fructe și legume.

„L-am însoțit pe ministrul Florin Barbu la locația selectată în vederea construirii depozitului de legume și fructe, în comuna Rogova. Astfel, după ce au fost analizate mai multe locații trimise pentru realizarea depozitului, s-a stabilit că aceasta este varianta accesibilă producătorilor din județ.

Avem producție de produse autohtone, iar producătorii trebuie sprijiniți pentru valorificarea lor, astfel încât aceste produse sănătoase să ajungă, prin rețeaua organizată, la cetățenii români din județ și din țară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am primit asigurări că în prima parte a anului viitor se va realiza depozitul, printr-un parteneriat public – privat între Consiliul Județean și Casa Unirea. Este un proiect mai vechi pe care mi-am propus să îl implementăm și bucur că am găsit deschidere din partea ministrului Florin Barbu pentru această intervenție în județul Mehedinți.

O altă vizită în teren a fost la Stația de Pompare Țigănași, și pe canalul de irigații din zona Bistreț – Mileni, unde s-au reabilitat primii 20 km de canal, iar în lunile martie-aprilie 2025 se va putea se va putea iriga.

Stația de pompare și canalul de irigații în lungime de 50 km sunt reabilitate în cadrul Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii principale de Irigații din România. Pentru județul Mehedinți, în perioada următoare se va semna un nou contract de execuție a lucrărilor pentru amenajarea de irigații Izvoarele – Cujmir. Astfel, județul nostru beneficiază de peste 200 milioane euro, fonduri pentru reabilitarea sistemului de irigații care va acoperi peste 75 000 hectare de teren agricol.

Ministrul Agriculturii a anunțat că în curând se vor putea accesa fonduri și pentru realizarea sistemului secundar de irigații și achiziția de echipamente necesare fermierilor pentru a duce apa de pe canal, la culturile pe care le au. Un alt obiectiv vizitat a fost șantierul fermei de reproducție suine, aflată în construcție, în satul Izvoru Frumos, comuna Burila Mare.

Este vorba despre o fermă construită cu 90%, fonduri din bugetul Ministerului Agriculturii și 10%, contribuția investitorului privat, valoarea totală fiind de 9,2 milioane euro. Ferma are o capacitate de peste 1600 suine, iar porcii proveniți de la acestea vor fi crescuți până la greutatea de 25 kg, iar apoi, vor fi trimiși în fermele de îngrășare. Ultima vizită a fost la fabrica de procesare a produselor din carne din zona Banovița, din Drobeta Turnu Severin, al cărui investitor își propune să acceseze programele Ministerului Agriculturii pentru a dezvolta unitatea. Îi mulțumesc ministrului Florin Barbu pentru vizita în Mehedinți și pentru susținerea investițiilor din județul nostru!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, pe Facebook.

Politica