duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Eduard Novak se retrage din sportul paralimpic și nu va mai concura la Paris

Eduard Novak a anunţat, joi, că nu va concura vineri la Jocurile Paralimpice de la Paris şi chiar se retrage din sportul paralimpic, considerând că „nu mai este pentru oamenii cu dizabilităţi”.

”M-am gândit foarte bine la concursul de maine, cursa de fond cu cele două categorii – C5 și C4 – comasate. Din totalul de 26 de sportivi de la start, doar 3 sunt sportivi cu proteză. Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus și consider că acest concurs nu este egal și just în niciun fel. Tocmai de aceea, cu părere de rău vă anunț că mâine nu voi mai lua startul. Mă retrag din cursă și mă retrag oficial și din acest sport care nu mai este pentru oamenii cu dizabilități și care a ajuns acum victima intereselor politice ale unor țări dominante.

Vă mulțumesc pentru tot sprijinul!”, a scrie Novak pe pagina de Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eduard Novak încheie Jocurile Paralimpice de la Paris cu un bilanţ de două locuri 7 (la 1.000 m contratimp pe pistă şi urmărire 4000 m pe pistă) şi un loc 10 (la contratimp individual pe şosea), informează News.ro. Novak are în palmares un aur paralimpic, obţinut în 2012, la Londra, şi trei medalii de argint câştigate la ediţiile din 2008, 2012 şi 2020.

Politica