duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Ion Țiriac și-a donat averea de 2,1 miliarde de dolari: ””Am dat tot!”

Ion Țiriac, în vârstă de 85 de ani a făcut un anunț neașteptat. Cel mai bogat român a transmis că și-a donat averea fundației care-i poartă numele.

La jumătate lunii iunie 2024, Țiriac avea o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari, iar acum omul de afaceri susține că în contul său nu mai există niciun ban.

Sigur, în continuare fostul jucător de tenis are acces la orice sumă își dorește, face achiziții și finanțează proiecte prin intermediul Fundației Ion Țiriac, condusă de Alexandru Țiriac, cel mai mare dintre copiii săi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Eu, având în vedere că am fost atât de bogat încât nu am avut ce să fac cu banii, i-am dat tot fundației. Iar fundația face bine”, a spus Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.

În urmă cu 3 săptămâni, sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris au primit autoturisme personalizate din partea Fundației Ion Țiriac, în cadrul unui eveniment organizat la Ţiriac Collection.

În total, Fundația Ion Țiriac a oferit 22 de mașini marca Hyundai Ioniq 5, în valoare de peste 30.000 de euro fiecare, scrie .digisport.ro Printre cei premiați s-a aflat şi gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, clasată pe locul 4 în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris, David Popovici, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Ancuţa Bodnar și Simona Radiş, au primit câte două autoturisme.

Politica