duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Crimă în Botanică. Alexandru Fojică vrea o pedeapsă mai ușoară

Alexandru Fojică vrea o pedeapsă mai mică. Băiatul care a ucis-o pe Melis, anul trecut, în Grădina Botanică și l-a înjunghiat pe iubitul ei, a cerut, joi, reducerea pedepsei și schimbarea încadrării juridice din omor calificat în omor. El și-a primit sentința în urmă cu două luni, 15 ani pentru omor calificat și tentativă la omor calificat. Acum, tânărul a cerut Curții de Apel Craiova o pedeapsă mai ușoară și să plătească mai puține despăgubiri, conform surselor „Jurnalul Olteniei”. Magistrații i-au respins acestuia cererea pentru schimbarea încadrării.

Alexandru Fojică a spus că îi pare rău pentru cele întâmplate și că „îi mulțumește lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat mai rău”. Inculpatul a fost trimis în judecată în septembrie, anul trecut. Procurorii precizau, la acea dată, că Alexandru Fojică și-a premeditat fapta.

„Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188, art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal; – tentativa la omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 rap. art. 188, art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal, cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal; – port fără drept de obiecte periculoase, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 372 alin. 1 lit. a Cod penal, cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal – folosirea fără drept de obiecte periculoase, prevăzută şi pedepsită de art. 372 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 113 şi urm. Cod penal. În baza art. 134 alin. 2 Cod penal dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, anunța Tribunalul Dolj în urmă cu două luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot criminalul din Grădina Botanică a menționat că ar suferi de o tulburare de personalitate. Curtea de Apel Craiova a rămas în pronunțare, termenul fiind de 19 septembrie.

Reamintim că tânărul de 18 ani a înjunghiat doi tineri, pe Melis de 14 ani și iubitul acesteia de 19 ani, anul trecut în Grădina Botanică din Craiova. Fata de 14 ani nu a supraviețuit.

Politica