duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Moștenitorul grupării mafiote ‘Ndrangheta din Calabria, ucis de un un lider de galerie de la Inter

Liderul unui grup de fani înrăiți (ultras) ai clubului de fotbal Inter Milano a înjunghiat mortal, miercuri, un membru al unei grupări criminale italiene, în ceea ce el a susținut că a fost autoapărare, informează digi24.ro care citează Il Messagero.

Antonio Bellocco este victima asasinatului comis miercuri, 4 septembrie, la Cernusco sul Naviglio. Deja condamnat pentru mafie, el a fost înjunghiat în interiorul unei mașini Smart de către Andrea Beretta, liderul ultras al lui Inter Milano. Cei doi erau buni prieteni, și jucaseră futsal împreună cu o seară înainte. Cearta de la care a pornit totul, ar fi izbucnit pentru chestiuni de afaceri.

Andrea Beretta, în vârstă de 49 de ani, liderul suporterilor ultras din peluza nordică, a spus că l-a înjunghiat pe Antonio Bellocco, în vârstă de 36 de ani, un alt suporter al echipei Inter, după ce acesta din urmă l-a împușcat în picior cu o armă de foc, au precizat avocatul lui Beretta și presa italiană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Beretta urma să fie interogat miercuri seară pe patul de spital de către un procuror. Cei doi bărbați au avut o altercație în timp ce se deplasau împreună într-o mașină, miercuri dimineață, în fața unui centru sportiv din Cernusco sul Naviglio, o suburbie a orașului Milano.

Avocatul susține că, în legitimă apărare, clientul său l-a înjunghiat pe Bellocco în gât. Beretta, care a fost condamnat de mai multe ori pentru violențe și trafic de droguri, a devenit șeful grupării de suporteri ultras ai formației Inter Milano după asasinarea liderului istoric al acesteia, Vittorio Boiocchi, în octombrie 2022.

Potrivit presei italiene, Bellocco este moștenitorul puternicei organizații criminale ‘Ndrangheta din Calabria și a fost condamnat în trecut pentru activități de crimă organizată.

Procurorul însărcinat cu acest caz este Paolo Storari, specializat în criminalitate organizată, care a condus anchete privind asasinarea lui Boiocchi și infiltrarea mafiei în grupurile „ultrașilor” din fotbalul italian.

Politica