duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Incendiile din Gorj, din ce în ce mai greu de controlat

„Am ajuns mai rău ca în Grecia, suntem lipsiți de apă rău aici”

Incendiile de vegetație sunt din ce în ce mai dificile de controlat și în județul Gorj. La marginea Târgu Jiului, hectare întregi de vegetație au fost distruse de flăcări, aproape de locuințele oamenilor. Au fost afectate și două mașini vechi, dar, din fericire, focul nu a ajuns la case. Deși incendiul a fost stins, a reizbucnit după câteva ore din cauza vegetației uscate și a vântului, conform Pandurul.

„Și la mine ardea. Fierbea pământul, pietrele”, a mărturisit o femeie. „Nu verifică nimeni hidranți, nimeni, nimeni, uitați în ce situație suntem, am ajuns mai rău ca în Grecia, suntem lipsiți de apă rău aici.”

Anul acesta s-au înregistrat aproape o mie de incendii de vegetație, un număr record. Pompierii au subliniat din nou pericolul acestor incendii și au apelat la cetățeni să nu mai aprindă vegetația uscată, deoarece un astfel de foc scăpat de sub control poate provoca o adevărată tragedie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pagubele sunt considerabile și adesea ireparabile: sute de hectare de vegetație au fost distruse, copaci seculari au fost incinerați, iar animalele sălbatice au avut de suferit. În unele cazuri, incendiile au extins flăcările la autovehicule și construcții din apropiere, provocând daune suplimentare. Din păcate, incendiile au avut și consecințe tragice. Doi bărbați în vârstă de 69 și 70 de ani, care au încercat să oprească incendiile, au suferit arsuri grave, unul pe 90% din suprafața corpului și celălalt pe 20%”, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Politica