duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Foștii mineri, protest în fața Prefecturii Mehedinți

Zeci de pensionari, foști lucrători în minerit, au protestat în fața Prefecturii Mehedinți, nemulțumiți de deciziile de recalculare a pensiilor. Ei spun că se așteptau la creșteri ale pensiilor, însă în urma recalculării cuantumul a scăzut.

Sindicatul CNS Cartel ALFA acuză că în ciuda promisiunilor politicienilor că pensiile vor rămâne neschimbate, realitatea este diferită pentru cei care au muncit în minerit, siderurgie, energie și CFR, aceștia fiind privați de ajustările necesare pentru a face față creșterii costurilor de trai, scrie restartnews.ro.

„Mulți dintre ei sunt bolnavi, mulți dintre ei au acumulat boli profesionale și din aceste motive s-ar putea să nu beneficieze de această indexare, de aceea ei sunt condamnați pe viață, la aceste tăieri de pensii. Soluția este una simplă: actul normativ care să modifice formula de calcul pentru aceste categorii. Discutăm de cei care care au desfășurat activități în grupe speciale și despre persoanele cu handicap care au fost încadrate în muncă,” a precizat, conform sursei citate, Mihai Bărbulescu președintele CNS Cartel Alfa Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sindicaliștii vor modificarea legislației în vigoare și vor transmite propunerile lor Ministerului Muncii și Guvernului.

„Am muncit din greu în condiții extrem de dificile și acum, în loc să ne bucurăm de anii de pensie câștigați, suntem nevoiți să ieșim în stradă pentru a atrage atenția asupra acestei nedreptăți,” a spus Jan Duncescu, un fost miner pensionar.

Sindicaliștii mai spun că dacă cererile nu le vor fi soluționate vor continua protestele.

Sursa foto: restartnews.ro

Politica