joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Primarii puterii nu au motive să se implice în campaniile electorale

PSD şi PNL vor avea mari probleme în alegerile care urmează din cauza banilor.

Deşi cele două partide au împreună peste 90 la sută din funcţiile de primari din România, plus  o armată de zeci de mii de consilieri locali şi judeţeni, lipsa acută de bani va demobiliza acest activ important de partid exact înaintea celor două campanii care urmează.

În primul rând primarii  şi cei care au câştigat alegerile şi cei ce le-au pierdut au de recuperat bani de la Autoritatea Electorală Permanentă. Bani folosiţi în alegerile locale şi ce trebuie decontaţi. Iar decontarea întârzie. Pentru că Guvernul nu are bani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La primării întârzie şi rectificarea bugetară multe administraţii locale neavând bani de utilităţi, de salarii sau de plata persoanelor cu handicap. Nu mai vorbim de finanţări a unor investiţii.

Şi ca şi cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care va limita administraţiile locale să facă cheltuieli cu bunuri şi servicii până la finele anului.

De ce ar ieşi aceşti primari pe străzi să facă camanie electorală pentru candidaţi la preşedinte?De ce ar cere electoratului să-i voteze pe X sau Z deputat sau senator? De proşti, poate, sau de naivi!

Politica