joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Novak Djokovic, eliminat în turul trei la US Open

Tenismanul sârb Novak Djokovici, numărul 2 mondial şi deţinătorul titlului, a fost eliminat în turul al treilea la US Open, de australianul Alexei Popyrin, scor 6-4, 6-4, 2-6, 6-4, transmite News.ro.

Pentru prima oară din 2017, sportivul de 37 de ani va încheia anul fără o victorie la un grand slam.

De asemenea, el a pierdut pentru prima dată înaintea optimilor la un grand slam, după înfrângerea sa (7-6 [8], 5-7, 2-6, 7-6 [5], 6-4) în faţa uzbekului Denis Istomin, la Australian Open 2017.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta va fi, de asemenea, primul an din 2002 în care niciun membru al Big 3 – Djokovic, Roger Federer şi Rafael Nadal – nu va câştiga un titlu major la simplu.

În vârstă de 25 de ani şi locul 28 mondial, Popyrin va evolua în optimi cu americanul Frances Tiafoe, favorit 20.

După eșecul cu Alexei Popyrin, al treilea suferit în fața australianului, Nole a venit la conferință și, potrivit Eurosport, a explicat cauzele acestei înfrângeri.

”Trebuie să-l felicit pe Alexei și echipa sa. El a jucat mult mai bine și a meritat să câștige astăzi. Pentru mine, sincer, pentru felul în care m-am simțit și am jucat de la începutul turneului, turul al treilea e un succes. A fost unul dintre cele mai proaste niveluri de tenis pe care le-am arătat vreodată, iar nivelul la serviciu a fost de departe cel mai rău.

Nu poți câștiga dacă joci pe o suprafață rapidă ca aceasta fără serviciu, fără a câștiga puncte ușoare, dacă ai un procentaj foarte scăzut la primul serviciu, faci atât de multe duble greșeli. Mai ales împotriva unor băieți care sunt într-o formă grozavă precum Alexei, care servește la un nivel uriaș, care te încurcă mult în game-urile tale de serviciu. Da, a fost un meci oribil din partea mea”, a spus Djokovici, dezamăgit.

”Am încercat o mulțime de lucruri și, uneori, aceasta e o problemă, faptul de a te îndepărta de fundamentele jocului tău. Pierzi bazele tenisului tău. Pierzi mobilitatea, sincronizarea, ritmul, totul, fie că e vorba de serviciu sau orice altă lovitură. Cele trei meciuri pe care le-am jucat aici au fost o luptă extraordinară la nivel mental, pentru că nu jucam nici măcar aproape de cel mai bun nivel al meu. Nu e OK să fiu așa, să nu mă simt bine fizic și mental. E un Grand Slam, dar n-am reușit să-mi găsesc jocul. Nu vreau să analizez asta chiar acum. Planul meu a fost să-mi îmbunătățesc tenisul zilnic, dar n-am reușit asta”, a mai spus sârbul.

Politica