sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

24 de microbuze electrice școlare au fost predate primăriilor din Mehedinți

24 de microbuze electrice, destinate transportului școlar, au fost predate primăriilor din județul Mehedinți. Acestea vor facilita drumul elevilor din mediul rural către școală. Microbuzele au o autonomie de aproximativ 300 km, 16+1 locuri și sunt dotate cu toate accesoriile de siguranță, inclusiv cele pentru copiii cu dizabilități. Alte 10 microbuze urmează ajungă.

„Peste 3000 de elevi beneficiază de cele 24 de microbuze predate astăzi primăriilor care au montat deja stații de încărcare, urmând ca în perioada următoare, în cel mai scurt timp, să livrăm și diferența. Cele 7 microbuze pe care le avem deja vor fi predate atunci când primăriile eligibile își vor monta stațiile de încărcare. Termenul este sfârșitul anului, dar îmi doresc să le livrăm în cel mai scurt timp, astfel încât elevii să beneficieze de ele.

În paralel, avem, o altă licitație deschisă pentru încă două microbuze electrice , iar prin Ministerul Mediului, tot în licitație este achiziția unei noi serii de 10 microbuze hibride care să vină în completarea celor 31. La final, vom avea 43 de microbuze școlare noi pentru elevii din mediul rural.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalul scop al acestor proiecte este acela de a asigura condiții foarte bune de acces al copiilor în unitățile de învățământ și să scădem astfel, riscul de abandon școlar”, a anunțat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Valoarea totala a proiectului este de 35.919.210, acestea fiind achiziționate prin PNRR de către Consiliul Județean Mehedinți.

sursa foto: FB/Aladin Georgescu

Politica