sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Școala din Gorj construită după cutremur rămâne închisă

Școala nouă din Arcani nu-și deschide porțile

Numărătoarea inversă până la începutul noului an școlar a început, iar agitația este mare în majoritatea unităților de învățământ din județul Gorj. Școala din Arcani, construită pentru a înlocui clădirea veche distrusă de cutremur, nu va fi deschisă prea curând pentru elevi. În timp ce unele școli sunt pregătite pentru prima zi de școală, altele sunt în plin proces de retușuri, iar câteva unități de învățământ vor deveni șantiere odată cu venirea toamnei, conform Pandurul.

Și în comuna Arcani se lucrează la construirea școlii afectată de cutremurul din februarie 2023. „Avem în lucru noua școală. Știți că cea veche a fost afectată de cutremurul din 2023, a fost demolată și lucrările au început abia în luna mai, anul aceasta. Au durat destul de mult procedurile, licitația. Acum noua școală este realizată în proporție de 20% dar noi sperăm că până anul viitor să fie gata„, a declarat primarul din Arcani, Artistică Daniel Coiculescu.

Lucrările au un cost total de peste 7 milioane de lei. După ce unitatea de învățământ a fost grav afectată de cutremurul din februarie, elevii și preșcolarii au fost mutați în celelalte două școli funcționale din comună. Începând din această toamnă, o altă școală din Borăscu va deveni funcțională în întregime.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O să începem reabilitarea școlii primare din Borascu prin PNRR. Elevii de aici vor fi mutați la Școala Gimnazială din comună, unde am amenajat câteva săli de clasă în vechile laboratoare. Investiția de la școala primară se ridică la 1.400.000 de lei, iar lucrările ar trebui să fie gata până în 2028„, a declarat primarul din comuna Borăscu, Constantin Țucu.

Se fac ultimele retușuri și pregătiri și în unitățile școlare din comuna Bolboși. „Școlile sunt în mare pregătite pentru începutul de an școlar. Se mai schimbă niște becuri, facem ultimele retușuri pe la niște pereți, facem curat și cam atât„, a spus primarul Viorel Rotaru.

Sunt și edili care au terminat lucrările de igienizare. „Noi avem toate școlile pregătite. Am schimbat mobilierul în toate, am vopsit pereții, am făcut curat, avem dotări de cinci stele în toate. Așteptăm acum prima zi de școală. Am și director bun la școli are a venit zilnic la primărie, să facem treabă. Se cunoaște acolo unde este colaborare, lucrurile merg bine„, a spus Victor Georgia edilul din Bengești-Ciocadia.

Politica