miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

David Popovici, după premiul acordat de Țiriac: ”Vreau să mă bucur de mașină”

Sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris au primit autoturisme personalizate de la omul de afaceri Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment organizat la Ţiriac Collection.

Ion Ţiriac a păstrat un autoturism în colecţia sa, acelaşi model primit de sportivi, Hyundai Ioniq 5, şi i-a rugat pe aceştia să îl semneze, notează digisport.ro

Maşinile primite de sportivi au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, iar pe uși sunt inscripţionate performanţele acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Ţiriac.

”Am venit doi oameni cu o singură mașină, plecăm cu 3 mașini. Va fi o provocare să le ducem acasă. E bine, nu mă vait. Mi-aș dori ca guvernanții să se țină de cuvânt, nu doar asta, ci să vină cu cât mai multe inițiative, să existe o strategie națională concretă, îndreptată către sport.

Repet, mesajul pe care l-am transmis este important. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac, mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate și cum dorește. Vreau să mă bucur de mașină”, a declarat Popovici.

David Popovici a fost văzut deja în timp ce testa unul dintre automobile. El a fost reperat în trafic de cei de la Car Spotting, la câteva ore după ceremonie.

România a cucerit nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, 3 de aur, 4 de argint şi două de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de 8+1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Înainte ca sportivii să primească mașinile, pe scenă a urcat Ion Alexandru Țiriac pentru a le adresa câteva cuvinte medaliaților de la JO 2024. Fiul lui Ion Țiriac a avut un discurs emoționant și a făcut ”o plecăciune” în fața ”eroilor” de la Paris.

”Dragi prieteni, dragi sportivi, dragi eroi, sunt probabil cel mai înalt din sala asta, am mult peste 2 metri, însă niciodată nu m-am simțit atât de mic. Vreau să vă mulțumesc încă o dată, nu pentru cele 30 de secunde, doi metri, un centimetru pe care le-ați depășit la Paris, ci pentru anii care stau în spate, de muncă, de suferință, de lacrimi, de sânge, de accidentări.

În numele românilor, vin eu, vine familia mea, vine fundația și mai vin încă 19 de milioane de persoane să vă dea un mic gest de apreciere, care nu ajunge nici măcar la o unghie față de ce ați făcut voi, însă e ce putem noi să vă dăm astăzi. Să intre automobilele serie customizată (n.r.- personalizată) olimpică, pe care le-am pregătit pentru voi încă de la începutul Jocurilor. Felicitări încă o dată și mulțumesc”, a spus Ion Alexandru Țiriac.

În cadrul unui evenimentul organizat la Ţiriac Collection din Otopeni au asistat, printre alţii, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, sportivele Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi fostul tenisman Ilie Năstase.

Politica