sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Deveselu, pe harta țintelor pe care Rusia s-a antrenat să le lovească cu rachete nucleare

Moscova a instruit marina să atace zeci de obiective strategice din întreaga Europă cu rachete nucleare

Baza militară de la Deveselu se află pe harta țintelor pe care marina Rusiei s-a antrenat în secret să le lovească cu rachete nucleare, conform Hotnews.

Moscova a instruit marina să atace zeci de obiective strategice din întreaga Europă cu rachete nucleare într-un posibil conflict cu NATO, conform dosarelor secrete ale Moscovei consultate de Financial Times.

Trei dintre aceste ținte sunt în România, în sudul și sud-estul țării, și apar pe harta realizată de Financial Times pe baza documentelor rusești care au fost transmise jurnaliștilor de surse occidentale. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Financial Times nu menționează țintele, dar în zonele marcate pe hartă se află posibile obiective importante pentru Rusia cum ar fi podul Giurgiu-Ruse, baza care adăpostește scutul antirachetă de la Deveselu, portul Constanța și baza de la Kogălniceanu.

Documentele rusești menționează că „manevrabilitatea ridicată” a marinei îi permite să efectueze „lovituri bruște și preventive” și „lovituri masive cu rachete din diferite direcții”. 

Acestea adaugă că armele nucleare sunt „de regulă“ destinate utilizării „în combinație cu alte mijloace de distrugere“ pentru a atinge obiectivele Rusiei.

Analiștii care au analizat documentele au declarat că acestea sunt în concordanță cu modul în care NATO a evaluat amenințarea atacurilor cu rachete cu rază lungă de acțiune ale marinei ruse și viteza cu care Rusia ar recurge probabil la utilizarea armelor nucleare.

Politica