duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Marți,13. Pisica neagră la ISU Mehedinți

Pompierii mehedințeni au marcat, marți, 13 august, Ziua informării preventive. Au fost prezenți în Piața Mircea din municipiul Drobeta Turnu Severin, în zona Ștrandului Bala, dar și în localitățile din județ. Au avut și activități cu copiii.

„Atunci când data de 13 este într-o zi de MARȚI, indiferent de luna anului, este marcată Ziua Informării Preventive.

Având ca logo pisica neagră, este o zi specială dedicată prevenirii, deoarece multe persoane asociază ziua de marți, numărul 13 și pisica neagră cu ghinionul. În domeniul situațiilor de urgență, „ghinionul” poate fi prevenit dacă cetățenii respectă câteva măsuri de siguranță. Numai conștientizând riscurile la care se pot expune, aceștia pot gestiona eficient o situație de urgență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a marca această zi, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor au desfășurat activități de informare preventivă, în zonele cu afluență mare de persoane, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Pompierii mehedințeni au diseminat mesajul preventiv prin distribuirea de materiale suport aferente campaniei (afișe, pliante, flyere) în Piața Mircea din municipiul Drobeta Turnu Severin, în zona Ștrandului Bala, dar și la nivelul unităților administrativ-teritoriale vulnerabile din județ.

De asemenea, aceștia au fost prezenți în cadrul cluburilor de copii, unde au desfășurat lecţii deschise. Pe timpul activităților, copiii au învățat cum trebuie să se protejeze dacă un incendiu îi surprinde în locuință sau la școală, dar și cum să reacţioneze în situația producerii unui cutremur”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți.

În plus, la toate subunitățile ISU Mehedinți au fost „porți deschise”.

„Activitățile urmăresc creșterea nivelului de siguranță în rândul cetățenilor și crearea unei culturi preventive, cu precădere pe respectarea regulilor privind apărarea împotriva incendiilor. Pentru un cămin în siguranță, fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm că stă în puterea noastră să controlăm situațiile generatoare de dezastre, prin cunoașterea riscurilor și a comportamentului ce trebuie adoptat în funcţie de manifestarea acestora. Cadrele ISU Mehedinţi vor continua acţiunile de informare a populaţiei, obiectivul fiind siguranța cetățenilor”, au mai transmis reprezentanții ISU Mehedinți.

Politica