miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Continuă lupta cu flăcările la Svinița

UPDATE/ ISU Mehedinți: Până la această oră, Elicopterul Black Hawk, echipat cu sistemul Bambi Bucket, a efectuat 13 aruncări asupra focarelor de incendiu. În aceste momente, se acționează pe două sectoare, alături de pompieri intervenind și 9 jandarmi cu două autospeciale, 4 pădurari ai Ocolului Sivilc Orșova, 4 rangeri ai Parcului Natural ,,Porțile de Fier” cu un ATV, 8 persoane din cadrul Primăriei Svinița cu 3 camionete, dar și 2 angajați ai Direcției Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți cu un ATV.

____

Pe temperaturi caniculare, teren accidentat și greu accesibil, pompierii militari, ajutați de voluntari au intrat în lupta cu flăcările care au cuprins peste 100 de hectare din fondul forestier din Svinița. În sprijin le-a fost trimis un elicopter Black Hawk.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Incendiul a izbucnit vineri, la vegetație uscată. S-a extins la o pădure de salcăm. Pompierii au încercat să intervină rapid, însă zona fiind una greu accesibilă, intervenția a fost îngreunată.

Alături de pompierii orșoveni au acționat și voluntari, iar forțele au fost suplimentate cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un ATV din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin. Pentru identificarea și stingerea focarelor de incendiu, s-au alăturat lucrători ai Ocolului Sivilc Orșova, rangeri ai Parcului Natural ,,Porțile de Fier” și voluntari ai SVSU. În sprijin a fost solicitat și un elicopter din cadrul IGAv.

De sâmbătă, a fost trimis în zonă și un elicopter Black Hawk, care a efectuat zeci de aruncări de apă asupra focarelor de incendiu.

Peste 100 de hectare de teren au fost afectate de incendiu.

Politica