duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Mihai Rotaru ratează transferul verii la CSU Craiova: „El trebuie să joace”

CSU Craiova a încercat, în această vară, să realizeze transferul lui Alex Cicâldău. Mihai Rotaru a recunoscut faptul că este interesat de o astfel de mutare. Oltenii au concurență serioasă. Belgienii de la Westerlo au intrat în cursa pentru semnătura mijlocașului, iar Giovanni Becali lasă de înțeles că sunt șanse mari ca mutarea să se realizeze.

Westerlo este o echipă care e prima în clasament. După două meciuri, are 6 puncte. Anul trecut s-a clasat pe locurile 8-10. E o echipă de mijlocul clasamentului din prima ligă a Belgiei, dar o echipă la care poți să te afirmi, o echipă din mijlocul Europei. În cazul lui Alexandru Cicâldău este important să-ți menții contractul. Clubul din Belgia nu știu dacă-i poate plăti salariul integral, dar de comun acord cu Galatasaray se poate ajunge la un compromis. Important este că el trebuie să joace. Vom vedea, mai e timp”, a spus Giovanni Becali, potrivit Fanatik.

Dacă belgienii pot ajunge la un compromis cu Galatasaray, Mihai Rotaru nici nu vrea să audă de posibilitatea ca CSU Craiova să suporte o parte din salariul fotbalistului. Astfel, ținând cont de faptul că Westerlo are o ofertă mai tentantă, șansele ca trupa din Bănie să își repatrieze fostul decar sunt minime.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu sunt negocieri, se așteaptă o decizie a lui Galatasaray. Nu au luat o decizia și atunci nu putem să luăm nici noi. Ei pot susține că îl dau doar în Turcia sau că doresc să îl țină. Noi nu putem să-i suportăm o parte din salariu. Nu putem să înaintăm. Sunt turci. Glumesc! N-am nimic cu ei, doar în spirit de glumă. Alex își dorește mult să demonstreze că e un jucător extrem de valoros. Pe el l-a luat Fatih Terim la Galatasaray. A jucat sub comanda lui. După s-au schimbat conducerea, antrenorul, Cicâldău n-a mai intrat în vederile noului antrenor. Asta se întâmplă peste tot în lume. Relația e mult mai impersonală în vestul Europei. Cicâldău mai are de demonstrat în fotbalul mare. Vom vedea care va fi decizia”, a spus Mihai Rotaru, potrivit publicației Digi Sport.

Chiar și cei de la Petrolul Ploiești au încercat să îl împrumute pe Alex Cicâldău de la Galatasaray. Ei l-ar vrea și pe Olimpiu Moruțan, chiar dacă acesta este accidentat. Totuși, șansele unei formații din SuperLiga României de a transfera jucători de milioane de euro din Turcia sunt extrem de mici.

Sunt reale aceste discuții, dar, la modul realist, sunt șanse puține de concretizare. Chiar dacă am ajunge la un acord cu Galata pentru a suporta împreună salariile, jucătorii ar fi probabil mai dificil de convins. Asta în contextul în care presupun că au și alte variante pe masă. Suntem deocamdată la începutul unui proiect ambițios. Petrolul e un club cu istorie, magnetic, dar probabil că mai avem nevoie de un an de zile pentru a spori gradul de atractivitate pentru fotbaliști de nivelul lui Cicâldău și Moruțan, oameni de echipă națională. Vom vedea însă ce se va mai întâmpla zilele următoare”, a declarat Cristian Fogarassy, conform gsp.ro.

Politica