duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Costel Gâlcă îl așteaptă pe Mircea Lucescu la Craiova: „Vom arăta mult mai bine cu el”

Costel Gâlcă s-a declarat încântat de numirea lui Mircea Lucescu în funcția de selecționer al României. Antrenorul de la CSU Craiova speră că, pe viitor, mai mulți jucători din Bănie vor prinde lotul, după ce Edi Iordănescu nu a avut ochi pentru Alex Mitriță, Andrei Ivan sau Alex Crețu, la EURO 2024.

Astfel, Gâlcă îl așteaptă pe Mircea Lucescu, la Craiova, să vadă cât mai multe meciuri ale alb-albaștrilor, pe „Ion Oblemenco” și să înțeleagă cât de utili pot fi jucătorii din Bănie pentru echipa națională.

Nu mă aşteptam să preia naţionala, dar e un plus pentru fotbalul nostru, vom arăta mult mai bine cu el, având în vedere experienţa pe care o are. Îmi doresc să meargă mai mulţi jucători de la noi la naţională, dar trebuie să demonstreze la club” a declarat Costel Gâlcă, despre numirea lui Mircea Lucescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mircea Lucescu a spus clar că va miza pe fotbaliști din campionatul intern și că tinerii talentați și valoroși vor avea ușile deschise la echipa națională a României, cel puțin în următorii doi ani.

„În două zile nu se pot face schimbări. E normal să mizez pe același grup de jucători, dar cu siguranță voi aduce schimbări. Să selectezi o națională înseamnă să ai mai multe criterii: valoare, formă sportivă, legat de competiția în care joci. Voi fi preocupat de evoluția jucătorilor tineri. Din primul lot de jucători pentru aceste două meciuri cu Kosovo și Lituania, cu siguranță că nu vor lipsi jucătorii tineri. Cei mai buni jucători din echipa de tineret vor face parte din lotul echipei mari”, a spus Mircea Lucescu, la conferința de presă în care a fost prezentat.

Politica