duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Imane Khelif, pugilista acuzată că ar fi bărbat, a câștigat aurul olimpic

Imane Khelif a câștigat finala turneului olimpic de box feminin, categoria 66 kilograme, în timp ce chinezoaica Liu Yang a luat medalia de argint. Sportiva din Algeria, acuzată că e bărbat, a avut publicul de partea ei. Algerienii au luat cu asalat cele 15.225 de locuri și au încurajat-o nebunește pe noua campioană olimpică.

Împinsă de la spate de fanii africani, Imane Khelif și-a învins adversara fără probleme prea mari. Controversele apărute în jurul sportivei nu au oprit-o pe aceasta să facă performanță, așa cum spera și familia ei.

„Copilul meu este o fată. A fost crescută ca o fată. Este o fată puternică. Am crescut-o să muncească din greu și să fie curajoasă. Are o voință puternică de a munci și de a se antrena. Adversara italiană care a luptat împotriva ei pur și simplu nu a putut să o învingă pe fiica mea, pentru că fiica mea era mai puternică și ea era prea slabă. Este o femeie, avem toate dovezile, inclusiv certificatul ei de naștere”, au fost cuvintele lui Omar Khelif, tatăl lui Imane, la câteva zile după meciul din optimile de finală, conform Fanatik.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica