marți, septembrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

ITM Gorj suspendă activitatea în sectorul Pinoasa

„A fost înștiințată conducerea Complexului Energetic Oltenia și a fost sesizat Parchetul”

Inspectorii de muncă de la ITM Gorj au decis suspendarea activității în sectorul Pinoasa al Carierei Rovinari de la CE Oltenia, începând cu 6 august a.c., până la remedierea deficiențelor în domeniul securității și sănătății în muncă. George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj, a confirmat că s-a dispus întreruperea activității de exploatare la Pinoasa, conform gorjonline.ro.

„În urma controlului, inspectorii de muncă au decis sistarea activității la Sectorul Pinoasa, din cauza deficiențelor constate acolo și în vederea eliminării riscurilor de accidentare. A fost înștiințată conducerea Complexului Energetic Oltenia și a fost sesizat Parchetul”, a precizat șeful ITM Gorj.

În plus, conducerea ITM Gorj a dispus luni trimiterea unei echipe de control pe teren pentru a investiga incidentul petrecut vineri seara la Sectorul Pinoasa. Echipa va analiza alunecarea de teren care a distrus două utilaje de mari dimensiuni, va stabili circumstanțele și cauzele care au dus la acest incident, va identifica reglementările legale încălcate și va determina responsabilitățile și măsurile necesare pentru prevenirea unor evenimente similare în viitor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica