duminică, octombrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Ministrul Energiei, după dezastrul de la Cariera Pinoasa: „Siguranța oamenilor este pe primul loc”

Specialiștii vor stabili cauzele incidentului de la Pinoasa, precum și pagubele materiale produse

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a efectuat la începutul săptămânii o vizită la Cariera Pinoasa pentru a evalua impactul alunecării de teren care a acoperit două utilaje de mare capacitate cu pământ. În cadrul vizitei, Burduja a declarat că a solicitat Corpului de Control să investigheze situația și așteaptă concluziile acestuia. Ministrul a subliniat că, în funcție de rezultatele anchetei, va cere măsuri drastice din partea conducerii pentru a trasa responsabilitățile și a sancționa vinovații.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat într-o postare pe Facebook că specialiștii vor stabili cauzele incidentului de la Pinoasa, precum și pagubele materiale produse. De asemenea, el a menționat că zona de dezvoltare a carierei nu a fost afectată de alunecarea de teren.

”Ziua de astăzi am încheiat-o la cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Am vrut să văd cu ochii mei situația din teren și să ascult explicațiile oamenilor din teren. În următoarea perioadă, specialiștii se vor pronunța cu privire la incidentul de vineri, cauzele, pagubele materiale și măsurile care se impun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Corpul de control desfășoară verificările de rigoare, iar conducerea societății mi-a prezentat încă de sâmbătă un plan de măsuri care include securizarea zonei afectate, verificarea tuturor fronturilor de lucru de la nivelul fiecărei subunități, pornirea unui excavator adițional pentru creșterea producției de cărbune și scoaterea utilajelor blocate, acolo unde se poate interveni.

Dezvoltarea carierei Pinoasa se face către cele 120 ha care au fost defrișate anul trecut, în zonă fiind alte trei excavatoare, plus excavatorul 10, care va fi pornit. Zona de extracție/dezvoltare a carierei Pinoasa este cu totul alta decât cea în care a avut loc alunecarea. În luna august, angajamentul conducerii CEO este să atingă o producție de 130.000 -140.000 tone, iar în septembrie să revină la nivelul de 170.000 tone/lună”, a scris Burduja.

Politica