duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Apa din Baia de Fier, o problemă majoră pentru localnici

Baia de Fier este prima localitate din Gorj în ceea ce privește numărul de turiști

Problema localnicilor din Baia de Fier, care se confruntă cu lipsa apei, în timp ce Aparegio insistă pe semnarea de contracte și emiterea de facturi, va fi discutată marți în cadrul Consiliului Județean Gorj. Demersurile sunt sprijinite de Asociația Comunitară Baia de Fier și de Organizația Patronală Turism în Oltenia Montană, ambele fondată de consilierul județean Mihai Olaru, conform Pandurul.

Olaru a adus în discuție de mai multe ori problema aprovizionării cu apă în comuna Baia de Fier. Deși Baia de Fier este prima localitate din Gorj în ceea ce privește numărul de turiști, datorită proximității sale față de Rânca și Transalpina, problemele legate de apă provoacă dificultăți atât localnicilor, cât și proprietarilor de afaceri din domeniul turismului.

În zonă sunt organizați într-o asociație și proprietarii de pensiuni, care fac parte din Organizația Patronală Turism în Oltenia Montană, având în vedere că turismul reprezintă o sursă importantă pentru economia locală. La ședința de la Consiliul Județean Gorj, vor fi prezenți și directorul Aparegio, Traian Pătrășcoiu, și primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu. Ședința va fi prezidată de președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. Aceștia solicită Consiliului Județean Gorj, în calitate de acționar majoritar al Aparegio, să găsească soluții pentru problema aprovizionării cu apă a locuitorilor din Baia de Fier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica