sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Ciolacu și Grindeanu așteptați pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești

Miercuri, 31 iulie, premierul României, Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vor efectua o vizită de lucru pentru a inspecta stadiul lucrărilor la două importante proiecte de infrastructură. Prima oprire a vizitei va avea loc pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, în zona Ghercești, situată în apropierea Centurii de Nord a Craiovei. Aici, premierul și ministrul vor evalua progresul lucrărilor și vor discuta despre eventualele probleme sau întârzieri întâmpinate în cadrul acestui proiect de mare amploare, care vizează îmbunătățirea conectivității între Craiova și Pitești.

După vizita pe tronsonul Drumului Expres, cei doi oficiali se vor deplasa la șantierul de pe Valea Oltului, în zona Boița. Aici, se efectuează lucrări semnificative destinate îmbunătățirii infrastructurii rutiere în această regiune montană.

Drumul Expres 12, cunoscut și sub denumirea de Autostrada Ford, se întinde pe o distanță totală de 121,25 km și este segmentat în patru loturi. Pentru realizarea lucrărilor, primul lot este gestionat de firma turcă Ozaltin, care a preluat proiectul după rezilierea contractului cu Tirrena Scavi. În ceea ce privește celelalte loturi, UMB a finalizat lucrările pentru loturile 2 și 3 și se află în prezent în proces de execuție pentru secțiunea 4.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând din vara anului 2022, s-au deschis pentru circulație aproape 40 de kilometri pe lotul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Slatina. În decembrie 2023, a fost deschis și tronsonul 3, cu o lungime de 31,7 km, care leagă Robănești (județul Dolj) de Colonești (județul Olt). Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești a fost construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, conform Gandul.

Drumul expres, cu o valoare totală de un miliard de euro, va oferi o conexiune rapidă de la Craiova la Constanța pe șosele de mare viteză.

Lotul 2, dintre Boița-Cornetu (31 km.) este cel mai greu lot de autostradă contractat în România. Pe aproximativ 10 kilometri, între Câineni (Vâlcea) și Boița (Sibiu), au fost impuse restricții pentru defrișarea arborilor în zonele de intrare/ieșire din tuneluri și viaductele de lângă Olt și versant.

Politica